sourze.se

Du, vårt bästföredatum närmar sig

Vänskap handlar om att ge och ta. Lite som sex. Det är väldigt viktigt att man har sina “ups and downs" för att kunna uppskatta varandra när det verkligen gäller. Men nu har jag nått min gräns.

Det är som att hålla på ett fotbollslag, man hatar verkligen att förlora, fast vad vore roligt i att bara vinna och vinna och vinna ganska mycket, visar det sig när jag tänker efter, men ni förstår. Man måste bli lite förbannade på varandra ibland, för man vet ju att det löser sig. Man lessnar på varandra ibland, då behöver man nödvändigtvis inte prata med varandra.

För många år sedan hade jag en kompis som hade en väldigt konstig syn på det mesta här i världen. Hon vägrade jobba, studera eller ta några som helst aktiva initiativ till en händelserik vardag. En sliten lägenhet utanför min hemstad som hon efter några år inredde till en djungel feng shui?. Hon lärde mig att det är skillnad på kompisar och vänner. Det är helt sant. Jag har inte många vänner i min krets. Det är några få utvalda, men de som jag faktiskt har nära mig gör jag precis allt för. Men det är tider som nu som jag börjar fundera på vad jag håller på med, om man faktiskt uppoffrar sig för ett mjölkpaket vars bäst före-datum börjar närma sig. Skillnaden på vänner och kompisar, är att vänner inte har ett bäst före-datum. Man bara accepterar att man inte behöver höras var och varenda dag, man vet att oavsett vad så finns personerna kvar där. Det ska däremot inte innebära att man har rätt till att göra vad fan man vill mot de sina.

Jag försöker alltid att hålla god min, men egentligen är man inte särskilt nöjd med tillvaron när man faktiskt ser det där förbannade bäst före-datumet närma sig som en flodvåg. Det finns en viss gräns för alla, en gräns som får en att välja sida när det gäller att göra de här uppoffringarna eller inte. Jag tror inte att det är hälsosamt att bli påverkad av en persons så oerhört mycket så att tillvaron kan förändras så pass dramatiskt som det gör när en persons val blir avgörande för inte bara en person utan till och med två, tre eller fyra individer. Har man gjort ett val och fått andra personer att göra sina uppoffringar, val eller andra ting har man liksom förbundit sig till att anstränga sig oavsett ifall det kan bli lite “jobbigt" eller om man kanske inte är etthundratvå procents bekväm i situationen, ibland får man fan bara bita ihop och göra det bästa utav det. Inte bara skita i allt och bara veta om att de sina står kvar och väntar i kön när tillfället ges att faktiskt ta ett initiativ.

Men när du vaknar upp, och förstår att vi har passerat bäst före-datumet, då kommer du att förstå att man inte kan göra precis vad som helst mot allt och alla utan att det får konsekvenser. Allt man gör har konsekvenser, men det finns konsekvenser som är värre än andra, de konsekvenser man gärna slipper. Den här texten är inget av mina mästerverk. Jag är faktiskt ganska trött på att behöva gå omkring med förhoppningar av att saker och ting ska bli av, när jag innerst inne egentligen vet att det inte kommer att bli så. För det kommer alltid någonting mellan, och jag är medveten om att konsekvenserna som jag aldrig riktigt vågar spela på bara finns där inom mig och aldrig kommer ut och tar ut sin rätt. Jag ber dig bara att rycka upp dig, för vårt bäst före-datum närmar sig med stormsteg.


Om författaren

Författare:
Anton Ericson

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2008 23:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: