sourze.se

Teleoperatören 3 är djävulen

Skaffa inte abonnemang hos 3 om du vill ha någon form av förståelse eller respekt och slippa känna dig lurad varje gång du har med dem att göra.

Jag har under snart två år varit kund hos 3 på grund av diverse olyckliga omständigheter. De har nästintill tvingat in mig i nya abonnemang genom att inte berätta avtalsvillkoren. Jag fick ett erbjudande där telefonoperatören inte meddelade att jag var tvungen att betala en tilläggsavgift som inte funnits på tidigare abonnemang. Detta fel erkändes efter en tids hårda ordbyten och resluterade i en lång och hård diskussion där 3 vägrade att acceptera bindning till det avtal som 3 hade ingått enligt svensk rätt. Eftersom de inte upplyst om de förändrade avtalsvillkoren så står de gamla kvar. Det är en självklarhet eftersom näringsidkaren annars skulle kunna lura på kunder vad som helst och hävda att det var en del av deras nya outtalade avtalsvillkor.

Efter en tids diskussioner och förhandlingar gick jag med på den lösning som 3 föreslagit eftersom jag inte orkade bråka mer på dem. Efter att jag accepterat den kompromiss som 3 nästintill tvingat in mig i genom att hävda sin ekonomiska styrka och min utsatta position som konsument fick jag genast stora problem med den mobil som levererats. Enligt sina beprävade metoder försökte 3 skylla alla fel på sina leverantörer och nästan alla andra förutom de själva trots att de enligt konsumentköpslagen har obestridligt ansvar för de produkter de säljer. Hade jag inte varit juriststudent hade jag förmodligen låtit mig luras av dessa till synes okunniga manipulatörer.

När senare den förlängda bindningstiden gick ut hade jag långt innan talat med 3 och å det bestämdaste velat avsluta abonnebanget så fort bindningstiden tog slut. Jag hade då oturen att drabbas av medicinska svårigheter som gjorde att jag inte hade några som helst tankar på lömska mobiloperatörer. Jag levde glatt i vanföreställningen att jag skulle slippa 3 för all framtid om jag inte skulle ha oturen att åka ner till det varmare stället och åter få plågas av själslig fångenskap hos 3 istället för komma upp till den hormoniska och respektfulla friheten.

In i mörkret motar 3 sina kunder och försöker lura in dem i alla möjliga fällor och ingenting utom de kortsiktiga inbetalningarna spelar någon roll. De vet att alla hatar dem och att ingen skulle rekommendera 3 till någon förutom om de vill lura in någon annan i fördärvet för att kunna njuta av att inte sitta ensam i klorna på den själlösa mobiloperatören från helvetet.

Alla ni potentiella offer för ondskan och mörkret som omger 3; spring! Ni har forfarande möjlighet att bryta er ut och andas den fria luften hos andra, förhoppningsvis mänskliga teleoperatörer. Värre än så här blir det inte, så var ni än vänder er i er osäkerhet så är ni på en bättre plats. 3 är djävulen.


Om författaren

Författare:
David Böhlmark

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2008 16:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: