sourze.se

Frida Johansson Metso, ordf LUF, fattar ingenting

Jag trodde att jag hade hört det mesta av naivitet, men det var fel!

Uppdrag granskning är som vanligt utmärkt, upprörande och engagerande. I Sverige, just nu i denna stund, arbetar tusentals människor för 10-25 kronor i timmen. De är papperslösa, som sökt asyl, fått avslag, men kan inte, av mängder av anledningar, ta sig tillbaka till sina hemländer. Ibland är det på grund av att flyktingsmugglare, förväntar sig stora summor för att de fört hit personen. Det är få människor som "liftar" hit från Eritrea, eller andra afrikanska länder. Jo, de kanske liftar i någon bemärkelse, men med fel personer!

Janne Josefsson med team, visade igår kväll, att det finns stora ilegala företag, som t.ex Simmo Worlfood AB, i Göteborg, som utnyttjar papperslösa och betalar slavlöner. Varför gör ett företag som omsätter 54 miljoner kronor detta? Jo, för att dom kan! Det händer ingenting, så länge som de betalar moms och skatter på de som är vitt anställda så struntar myndigheterna fullständigt i att kontrollera. Då blir det inga oanmälda revisioner!

Vad ska vi göra åt detta frågade Janne Josefsson sin panel, som bestod av arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin moderat, Lars Ohly vänstern, Sven-Erik Österberg marknadsutskottet, Erland Olausson LO, den forna ägaren av salladsbaren Wild & Fresh och slutligen ordföranden för det liberala ungdomspartiet Frida Johansson Metso.

Svaret från Frida LUF var: släpp in alla som vill komma hit! Ta bort arbetstillståndet! Vi kan bevara vårt välfärdsamhälle utan att ställa krav på folk som kommer hit.
Det var en fråga jag saknade, som jag omedelbart skulle vilja ha svar på av Frida: Hur då?

Om det kommer hundratusentals människor till Sverige, som ska få lov att arbeta utan arbetstillstånd, hur ska vi då kunna hålla uppe lönerna för alla? Det som jag ser är en huggsexa om jobben, medan arbetsgivarna skulle luta sig tillbaka och bara bli rikare.

Hur hade du tänkt att den redan idag överbelastade sjukvården, skulle fungera för alla dessa människor? Vem skulla betala för välfärden? Hur skulle vi få reda på vem som betalar vad och till vem? Vem ska vi beskatta, arbetsgivaren som kommer att förneka att han har anställda, den anställde som skulle förneka hur mycket han tjänade, med tanke på att det står hundra personer i kö för att få hans jobb?

Nej, som sagt, jag hoppas att Frida aldrig någonsin får makt över något i Sverige, så länge som hon inte begriper debet och kredit!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2008 11:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: