sourze.se

"Jag blev drogad på krogen"

Helt plötsligt har alla kvinnor blivit drogade på krogen. Men hur är det med den saken egentligen?

Under de senaste åren har man regelbundet kunnat se rubriker om kvinnor som blivit drogade på krogen. Framförallt i den starkt feministiskt färgade kvällstidningen Aftonbladet som systematiskt undanhåller objektiva fakta, skarvar med sanningen och riggar så kallade läsarenkäter med ledande frågor för att så mycket som möjligt säkerställa och cementera kvinnans roll som offer.

Senast fredagen den 29 februari kunde man läsa den säkert mycket säljande rubriken om "Let’s Dance-stjärnan" Jessica Almenäs som påstår att hon blivit drogad på krogen. Och även om det finns en liten chans att hon har blivit det så talar verkligheten ett helt annat språk än vad tidningsrubrikerna gör.

Bevisen för detta är bland annat de prover som sjukhusen skickar till polisen när våldtagna kvinnor hävdar att de blivit drogade på krogen, prover som mer eller mindre aldrig visar sig innehålla några spår av andra droger än alkohol. I en intervju med P4 Radio Stockholm 2003 sa bland annat Lone Kalias på Söderortspolisens våldsgrupp att "Det är mycket ovanligt att det går att hitta någon drog i de blod- och urinprover som sjukhusen skickar in".

En omfattande kartläggning av Storbritanniens rättsmedicinska institution visade samma sak. När man undersökte över 1000 fall där kvinnor hävdade att de hade blivit drogade fann man inga som helst spår av rohypnol eller andra medel utan enbart rikliga kvantiteter av sådant som offret själv drogat sig med, det vill säga främst alkohol och cannabis. I bara 2 procent av fallen kunde man säga att det fanns en möjlig chans att kvinnan verkligen hade blivit drogad.

Ändå fortsätter media spinna på myten att kvinnor ständigt drogas på krogen trots att fakta pekar i en helt annan riktning. På så sätt upprätthåller man bilden om den farliga och opålitliga mannen förövaren och kvinnan som det ständigt utsatta villebrådet offret. Denna snedvridna verklighetsbild tjänar ingen på förutom de tidningar som säljer fler lösnummer genom att underblåsa kvinnors rädsla och genom att peka ut män som utstuderade våldsverkare, samt landets feminister som därmed säkerställer sin fortsatta kamp.

Hur skulle det vara om man istället talade sanning. Det vill säga att fler och fler kvinnor i dagens Sverige har allvarliga alkoholproblem. Att de super sig drängfulla och halvt medvetslösa för egen maskin när de slår runt på landets krogar och nattklubbar flera gånger i veckan. Att det främst är självintaget vin, starkcider, drinkar, shots, snus och cigaretter som ser till att de förlorar kontrollen över sig själva med minnesluckor och promiskuöst beteende som resultat. Inte droger planterade av illasinnade män med lömska syften.

Tyvärr är detta inte lika intressant ur ett medialt perspektiv eftersom det gör kvinnor ansvarig för sina egna handlingar. Något som ju fördärvar den förenklade svartvita mediala världsbilden som av tradition målar ut män som onda förövare och kvinnor som goda offer. Man kan självklart också spekulera i om den rådande feminismen på landets redaktioner gärna ser den här sortens felaktiga och missvisande nyheter. För vad skulle ske med alla feminister och deras kvinnobilagor om man plötsligt erkände att alla dessa drogade kvinnor, liksom nästan all annan feministisk propaganda, inte är mer än en råttan i pizzan-historia? Jo, de skulle helt enkelt bli överflödiga.


Om författaren

Författare:
Joakim Johansson

Om artikeln

Publicerad: 29 feb 2008 17:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: