sourze.se

Är Gynning och Silvstedt våra kvinnoideal?

Hur påverkar Carolina Gunning och Victoria Silvstedt tjejerna i Sverige i dag?

När jag ser det här programmet "I huvudet på Gynning"
undrar jag hur det påverkar våra unga kvinnor? Alltså, det är ju bara byggt på en "utspejsad" tjejs världssyn, som går ut på att hon också vill bli berömd och nu gör en parfym. Det får hon också proffesionell hjälp med i programmet, av seriösa tekniker.

Hon vill rådfråga den enormt självupptagna Victoria Silvstedt, som numera bor i USA, om hjälp och råd, ni vet hon som alltid går i solglasögon mitt på dan och som slänger så konstigt med huvudet?

I detta program mötte de båda tjejerna ett par män på gatan och den otroligt berömda Victoria Silvstedt frågade direkt, om männen ville följa med till studion. Det lät jätteskumt, men Victoria är världsberömd på sin skamlöshet. Det är kvinnan, som blir tagen under borden på restauranger och som går utan trosor, är otrogen till höger och vänster samt syns bland kändisar i alla tonårstidningar tillsammans med den skandalösa amerikanska hotellarvtagerskan Paris Hilton varje vecka.

Nu vill Gynning, segrarinna från Big Brother också bli berömd, deklarerade hon i sin egen show på tv i går. Jag ser hennes nya slimmade figur, rumpan är nästan borta - platt. Och hon som hade så snygg figur!

Det nya kvinnoidealet: supa, banta, bli kändis på ingenting håller på att ta över! Visst förstår jag att tiderna förändras och att det behövs något att titta på, men hur påverkar just dessa förebilder kvinnan och tjejen i Sverige i dag?

Det undrar jag.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2008 10:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: