sourze.se

Tito Beltran-målet: Årets hittills sämsta artikel

"I en ganska kort och uppenbarligen ogenomtänkt artikel menar Suzanne Eklund-Snell att jag är ute och cyklar när jag kallar Jenny Beltran för Årets Modigaste Kvinna."

Eklund Snells resonemang handlar om ren gissning och en del påhittade saker. Hon menar att Jenny bara slåss med näbbar och klor för att försvara sin man därför att han är hennes "födkrok" och hon skriver att det inte alls är så konstigt och menar att vem som helst skulle göra samma sak. Jaså, Suzanne Eklund-Snell? Jag undrar om inte du är själv lite ute och cyklar. Man behöver bara kolla tidningarna för att se att fruar till brottsanklagade män nästan ALDRIG syns men namn och bild. De flesta fruar till brottsmisstänkta vill inte synas i media. De har jobb, hem, familjer, barn och omgivningar att tänka på. Om Jenny Beltran hade velat ligga lågt hade vi inte sett en enda bild på henne i pressen. Medierna har vissa etiska regler och de hade skyddat Jennys identitet. Men Jenny var inte rädd. Hon bestämde sig för att träda fram med sitt namn och sin bild och slåss mot hela det svenska rättsväsendet och alla hennes makes kritiker. Det var DET som var starkt gjort och det var DÄRFÖR jag ansåg att hon var värdig att kallas för Årets modigaste kvinna. De flesta svenska kvinnor i hennes position hade säkert gömt sig i ett hörn och gråtit medan stormen blåste - men det gjorde inte Jenny.

Jag har läst några märkligt felaktiga kommentarer om mig själv på Sourze genom åren , men nästa sak som Suzanne Eklund-Snell skriver toppar det mesta. Hon skriver att jag skulle ha varit "avundsjuk" därför att ingen stod upp och försvarade mig när jag var i blåsväder. Två saker: För det första så är jag inte född i Sverige och jag lider inte av "avundsjukan". Det ordet existerar inte i min vokabulär, och för det andra så har du Suzanne Eklund-Snell bara hittat på det där om att ingen ställde upp för mig. Jag var separerad när det hände så det fanns ingen fru i bilden, och om du läste tidningarna då hösten 1992/våren 1993 hade du märkt att flera kända person i Sverige stod upp och försvarade mig. Dessa inkluderar artister som Lill Babs, Jan Malmsjö, Py Bäckman och flera till. Tidningarna fylldes av deras stöd för mig. Du har nog glömt Suzanne Eklund-Snell eller också har du varit för lat för att kolla upp innan du skrev din artikel.

Den mest ointelligenta och minst sagt banala inslag i din artikel fru Suzanne Eklund-Snell är detta och jag citerar:
"Sedan kanske Tito valde Jenny med omsorg för hennes juridiska kunskaper då han kanske insåg att det skulle vara bra att ha en sån kvinna då han redan på ett tidigt stadium i Sverige lyckades schabbla med det mesta. "

Texten beskriver författarens okunskaper och behöver inte kommenteras. Jag utnämner din artikel till årets hittills sämsta på Sourze!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2008 12:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: