sourze.se

"Schlagern på riktigt" - över förväntan

"Jag brukar ofta orera högt och ljudligt om hur illa jag tycker om Schlagern, men på riktigt är det helt annorlunda."

Jag har fått uppleva Schlager på riktigt för första gången och det var helt enormt. Kompositören, dirigenten, pianisten - musikern Anders Berglund har varit kapellmästare 15 gånger under melodifestivalsåren. Under lördagskvällen kan man nästan säga att det var den 16:e gången, men nu i Berwaldshallen.

Jag brukar ofta orera högt och ljudligt om hur illa jag tycker om "Schlagern", men på riktigt är det helt annorlunda. Lill Lindfors var värd för Eurovisionsschlagerfestivalen 1985. Är det är någon som har glömt det unika ögonblicket då hon medvetet tappade kjolen? Hon gjorde det med stil och klass. "Schlagern på riktigt" i regi av Edward af Sillén var över förväntan och mycket hedervärd. Mer Edward till folket - och galor. Men under denna schlagerafton så tappade Lill ingen kjol.

Lill är fantastisk och som hon fångar publiken med skratt och glädje. Det här är något Sverige bör ta till sig mer och fler gånger. Under kvällens gång nämnde Lill att det inte bara ska vara att trycka på en playknapp, on och off, utan på riktigt. Jag hade tårar i ögonen då Andreas Lundstedt sjöng låten "Driver dagg faller regn". Han har en len och ljuv röst som få och det träffade rätt in i benmärgen. Anne-Lie Rydé är en av mina storfavoriter och givetvis gjorde hon ingen besviken med sin högklassiga energi.

Fast jag måste säga det att Svante Thuresson i mina öron har fått en nytänding vad gäller val av musik. Varför har ingen tipsat mig om honom någon gång? Jag vet ju vem den praktfulle herren är, men jag har aldrig gett honom en chans förrän nu, då jag går och såg "Schlager på riktigt". Linda Bengtzing, Towa Carson, Anders Glennmark, Ann-Christine Bärnsten, Cecilia Wennersten och Janne Lucas var exceptionella på alla sätt och vis.

I början av kvällen hade jag sagt, att nu när det är på riktigt och en bra blandning på publiken så kan ju inte Alcazar vinna. Alla artister sjön en egen låt som de själva har framfört tidigare i Melodifestivalen. I pausen fick vi i publiken rösta genom att lägga ner våra biljetter i en box på vilken respektive artistnamn stod skrivet. Jag tyckte det verkade som att Linda Bengtzing och Anne-Lie Rydé fick de flesta röstbiljetterna, men till min inte så stora förtjusning så vann Alcazar.

Konserten i Berwaldhallen var ett av de bästa liveuppträdande jag har sett. Tack Edward af Sillén, Lill Lindfors - och Anders Berglund med sin gedigna ensemble.


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 04 feb 2008 11:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: