sourze.se

Bjud svenska feminister på flygtur över Nordsjön

"Folk hemma på min gamla gröna ö tycker att vi svenskar är ett gäng knäppskallar och dubbelmoralister och jag måste faktiskt hålla med dem och jag skäms!"

I mitt gamla hemland Irland garvar folk åt oss svenskar just nu. Det beror på det svenska fördömandet av det irländska flygbolaget Ryan Airs nya kalender som innehåller bikiniklädda Ryanairflygvärdinnor. Länk: aftonbladet.se

Folk hemma på min gamla gröna ön tycker att vi svenskar är ett gäng knäppskallar och dubbelmoralister och jag måste faktiskt hålla med dem och jag skäms!

Deras största argument i fördömandet av den svenska reaktionen på kalendaren är ett påpekande om att Sverige för inte länge sedan var känt för att vara ett land i vilket vemsomhelst knullade med vemsomhelst utan att det gjordes någon stor grej av saken. Detta kallades i världen för den "svenska synden" och trots att många svenskar, journalistkåren i synnerhet, försöker inbilla sig att Sverige är mest känt ute i världen för Volvo, SAAB, ABBA, Björn Borg och isbjörnar så har de fel. Den svenska synden fick ett sådant genombrott i slutet av 60-talet och på 90-talet väcktes den till liv rejält i de brittiska medierna av Svennis och Ulrika Johnssons diversa sexuella eskapader. Den svenska synden lever kvar ute i världen och när svenskar då fördömer en ganska oskyldig kalendar bestående av bikiniklädda flygvärdinnor tycker många att svenskarna kastar sten i glashus. Det tycker helt enkelt att vi är korkade och det är vi ju i det här sammanhanget.

Frågan är om det är fel att vika ut anställda? Svenska feminister tycker att det är fel… men som jag har tidigare skrivit så består 90 av svenska feministerna av "halvkokta varianter" och en del av dem gör mer ont än gott för jämställdheten. De hävdar också att en kvinnas kropp är en kvinnas kropp och hon bestämmer över den. Jag håller absolut med, men i så fall får hon, om hon så önskar, tamejfan klä sig i bikini och låta sig plåtas för en flygbolagskalender vars försäljning ska gå till välgörenhet!

Turkiets landsfader Mustafa Kemal Attaturk ställdes inför ett dilemma med prästerna. De styrde och väckte opinion om löjliga småfjantsaker ungefär som svenska feministerna ofta gör här hemma. Prästerna bestämde för mycket över folket så han bjöd dem alla på en kryssning till Mekka. Mitt i Egeiska havet sänktes båten och de drunknade allihopa - resultatet blev ett modernt Turkiet och ett slut på det religiösa tjafset. Snälla Michael O’Leary Ryanairs VD kan du inte bjuda Sveriges halvkokta feminister på en flygresa över Nordsjön?


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 15 dec 2007 00:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: