sourze.se

Låt oss nu bryta 68:ornas hippiegrepp om skolan

"68:orna, denna generation som hatade auktoriteter och struktur. Denna generation slet upp skolan från att vara strukturerad till att likna ett hippierally från 60-talet."

Alla med minsta insikt har sedan länge sett hur skolorna runt om i landet har förfallit. Inte bara byggnaderna utan även innehållet. Lärare som är trötta och rädda och anser sig tjäna för dåligt. Elever som gapar och skriker, mobbar och beter sig svinaktig mot lärare och personal. Finland, vårt fina grannland har en mycket bättre skola. Hur är det möjligt? Vad är det Finland har som inte vi har?

Frågan borde istället vara vad har vi haft som Finland varit förskonade ifrån. Det vi hade var de s.k. 68:orna, denna generation som hatade auktoriteter och struktur. Denna generation slet upp skolan från att vara strukturerad till att likna ett hippierally från 60-talet. Genom åren blev det bara värre och värre. Ingen regering satte stopp för att vår svenska skola föll som en sten i undersökningar. Nu står vi snart vid år 2008 och nu har vi äntligen en skolminister värd namnet. Jan Björklund har förstått vad som behövs. Nämligen en åtstramning med disciplin och kunskap framför alla likas värde. Vi kan inte se det förfalla mer. Utvecklingen blir att kompetensen minskar stadigt i Sverige och att vi halkar efter andra länder. Nu är tiden kommen att bryta 68:ornas makt i skolan en gång för alla.


Om författaren

Författare:
Roberth Ström

Om artikeln

Publicerad: 07 dec 2007 16:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: