sourze.se

Ett A- och B-lag finns redan!

Dessutom är det skapat av samtliga politiker!

Ja, så har det hänt. Ett privat sjukhus för cancerpatienter, skapat av de läkare som själva arbetat inom den "offentliga" vården och sett att behovet av vård inte räcker på långa vägar.

Det privata alternativet är dyrt och det är de rika som kommer att utnyttja fördelarna. Än har inte det privata alternativet slutit avtal med vare sig landsting eller försäkringsbolag, men det kanske kommer.

Bindefeldt höll i invigningsarrangemanget och alla som läser "Hänt i förra veckan" kan läsa om det senare. Se bilder på tjusiga kreationer och glada ansikten, som vill och behöver synas, lyfta champagneglas och äta snittar.

Oppositionen gnäller högljutt och grinar illa med tanke på att någon ska tjäna på sjuka människor. De borde prata med Astra-Zeneca angående vinster...

Oavsett politisk färg är de alla lika. De har skyhöga arvoden, utomordentligt väl tilltagna pensioner och har för länge, länge sedan haft en glimt av hur vi andra kämpar för att överleva och överhuvudtaget få en sjukvård värd namnet.

Det de politiska "popp" huvudena vill göra gällande är att detta privata sjukhus skapar ett A-och ett B-lag. Då har de fullständigt förbisett att dessa lag redan finns och har funnits i decennier. Skapade av de själva!

Vilka befinner sig då i A-laget? Ja, inte är det alla vi som sitter på golvet och tittar upp! Det är inte vi som kan luta oss tillbaka efter tolv ynka års arbete och få full pension! Det är inte vi som åker gratis på SJ. Det är inte vi som har tusentals kronor i traktamente när vi arbetar på annan ort! Det är inte vi som har sekreterare som skriver på våra tal, deklarationer eller annat som behövs i vardagen. Nej, just det! Det är våra väl arvoderade politiker som själva stiftar sina lagar och ger sig själva löneförhöjning. Vilket inte vi kan. Vi som tillhör B-laget.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2007 09:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: