sourze.se

Böghat på Expressen

I helgen kunde vi i Expressen läsa hur hemskt det var med bögar som bara räknar sina rosa pengar och fullkomligt skiter i alla flator.

Karin Olsson, en heterotjej som brukar spy sin galla över män i halvdana krönikor, i den trygga vetskapen om att svenska män är djur; ryggradslösa djur som likt amöbor försöker anpassa sig och vara till lags, läxar upp landets alla bögar. Men Karin Olsson verkar inte veta mycket om bögar och hennes kunskap om flator tycks vara lika skral.

Bögar har levt i lycklig och skyddad avskildhet från det könskrig som pågått med allt starkare intensitet det senaste decenniet. Vi är, likt tjuren Ferdinand, nöjda med våra liv och luktar hellre på våra blomsterarrangemang och peppar våra tjejkompisars att ta för sig av livet; fullt medvetna om att kvinnor har en enorm power som vi är helt immuna mot. Lika bra som vi är på att styla våra faghags är vi på att sätta näsvisa heterobrudar på plats som tror att de har någon könsmakt över bögar.

Heteromännen däremot är ju numera så hunsade att jag ibland frågar mig varför de inte slutar jaga fruntimmer och blir politiska bögar istället. Det finns ju kvinnor som, pga. sitt mansförakt, blir politiska flator så man undrar ju när den manliga motsvarigheten dyker upp. Klappjakten på män kanske måste bli ännu hårdare innan de börjar söka politisk asyl i Gayland; där faghagsen och transorna är über-kvinnor och männen är föremål för tillbedjan och kult.

Karin Olsson ger bögfobin ett nytt ansikte. Hon skulle aldrig våga hävda sjukdomstillstånd eller cancersvulster på samhällskroppen - då skulle hennes huvud rulla och karriären på Expressen vara över - däremot försöker hon misstänkliggöra bögar för deras bristande altruism som inte gör ett skit för flatorna. Istället sitter vi, likt nutida "giriga judar", och räknar våra rosa pengar.

Hennes resonemang är så puckat att man bara kan skratta åt det; ett skratt som lätt fastnar i halsen när smutskastningen sker på en av våra största tidningar med massor av läsare. Hennes bisarra idéer är inte bara kränkande mot bögar utan även mot flator som framställs som viljelösa våp som lever sina liv för att passa upp på bögarna. Det är inte min erfarenhet av flator och om det så vore är min uppmaning till landets alla sköna lesbianer att genast upphöra med sina omsorger och ägna sig åt sina egna liv istället.

Hur kan Expressen släppa igenom sån här skit? Tar de vad som helst för att putsa upp könsstatistiken på tidningen? Och om det är så illa så är det väl dags att entlediga Karin Olsson för det verkar ju bara vara kvinnliga krönikörer på Expressen nuförtiden. Man undrar lite försynt, trots könsneutralitet och genusglasögon på nästippen, om alla män blivit utkvoterade?

Hursomhelst: Jag har dragit mitt strå till stacken och gått till motattack. Karin Olsson är, tillsammans med ansvarig utgivare och en redaktionschef aviserad om att jag förväntar mig en ursäkt eller en dementi. Får se om jag även skickar iväg hela ärendet till Homo för granskning. Eller så låter jag hela saken bero, jag har ju gubevars annat att tänka på än böghatande krönikörskor på Expressen.


Källa: Länk: expressen.se


Om författaren

Författare:
Urban Johansson

Om artikeln

Publicerad: 20 nov 2007 10:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: