sourze.se

Upprördheten avtar?

Jag tänker på politiker och köp av svarta tjänster när det nu visar sig att dessa är i gott sällskap med sina främsta kritiker: Journalisterna.

Dessutom finns det elaka typer, som nu när den värsta hetsen lagt sig, vågar påpeka att den som JOBBAR svart kanske inte alltid är en fattig utnyttjad polack, utan inte sällan, en god fackföreningsmedlem i ett högavlönat hantverksförbund, och att det förmodligen är lika klandervärt, att jobba svart som att köpa svart.

Till på köpet undanhåller den som jobbar svart oftast mer skatt än den som vid enstaka tillfälle köpt en svart tjänst.

P1:s medieprogram "Medierna" har kopierat TT:s granskning av statssekreterarna genom att undersöka journalisternas, enligt egen utsago, erkänt goda och fläckfria moral.

Inte helt förvånande blev betyget till och med sämre än bland statsekreterarna. Mer än hälften av de tillfrågade har köpt svarta tjänster. Däribland många av de mest tongivande: SVT:s KG Bergström, Mats Knutsson och vd:n Eva Hamilton; DN:s chefredaktör Thorbjörn Larsson och tidningens politiske kommentator Henrik Brors; Expressens chefredaktör Otto Sjöberg och politikreporter Anders Jonsson; Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin, Sveriges radiochefen Kerstin Brunnberg och Dagens Ekochefen Staffan Sillén. Bara för att nu nämna några.

Den är ingen överdrift att säga att P1:s undersökning möttes med en bedövande tystnad från övriga i mediesamhället.

Det få verkar inse, är att det den utbredda svarta tjänstesektorn och fusket med bidrag, där ytterst få svenskar är snövita, beror på att svensken betalar världens högsta skatter och att har flest bidrag än i något annat land. Dessutom har det under årtionden ansett närmast oetiskt att kontrollera, att den närmast oöverskådliga floran av bidrag, går till rätt personer. Klart att det här, på alla sätt, har gynnat en fuskkultur.

Den har inte skapats, som den svartköpande hycklande journalistkåren påstår, genom att populasen tagit efter de högavlönades och politikers usla moral. Ni vet: dåliga signaler och allt det där….

Massmedievänstern, som själv visat sig sitta med fingrarna i syltburken, får väl nu istället koncentrera sin "undersökande journalistik" till det vanliga gnölet om politikernas representationsnotor. Ända tills den dag någon kommer på idén att göra ett reportage om supandet i medievärlden……..


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 17 nov 2007 18:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: