sourze.se
Artikelbild

Amanda Jensen vinner Idol 2007 - saken är klar

"Amanda Jensen kommer att vinna Idol och i egenskap av musikproducent med 35 års erfarenhet i branschen vill jag nu hävda att en ny kvinnlig svensk stjärna är född."

Foto: www.granlundpictures.se - Sourze

Förra vecka blev jag lite besviken på Amandas framträdande och jag skrev att Marie Picasso var bäst, men i kvällens avsnitt av Idol 2007 visade Amanda Jensen att hon är i särklass. Carola hade rätt när hon sade att Amanda var cool och Daniel Breitholtz hade också rätt när han sade att Amanda kan bli den första Idolartist som kan bli framgångsrik utomlands.

Killarna kommer att slås ut den ena efter den andra förutom kanske Daniel som kan vara med och slåss om andra placeringen med Marie Picasso som är en ganska bra sångerska, men hon är bara en "sångerska" medan Amanda Jensen är en "artist". Därför är saken avgjort för min del. Amanda Jensen kommer att vinna Idol och i egenskap av musikproducent med 35 års erfarenhet i branschen vill jag nu hävda att en ny kvinnlig svensk stjärna är född.

Det går inte att ens jämföra de övriga deltaganden med Amanda. De är mediokra medan hon har en egen stil och hon har den där "gnistan" som krävs för att bli stor artist. Hennes "attityd" påminner mig om en av våra största svenska artister när hon upptäcktes för 25 år sedan. Jag syftar på Eva Dahlgren.

Det finns alltid en liten risk att tevetittarna röstar fel, för tevetittarna saknar ofta koll, men jag tvivlar på att det ändå gör det. Och om de röstar fel, då kommer någon annan eventuell vinnare att försvinna inom kort medan Amanda oavsett placeringen kommer att bli en stor artist och leva på musik i hela sitt liv.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2007 23:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: