sourze.se

Barn på rymmen!

Nu kommer ännu ett fall upp till ytan. Hur många finns det?

Hur vanligt är det att barn far illa av myndigheters beslut? Det är en fråga som vi måste ställa oss, nu!

Givetvis förstår jag att ingen människa tar beslut av ren ondska, som får barn att ha det odrägligt, men hur i helvete kan det vara så att så många mammor och pappor som det måste finnas inom dessa myndigheter slutar att tänka som föräldrar när de stämplar in på jobbet? Vad är det som gör att de inte relaterar till sina egna barns behov och rädslor, finns det någon utbildning som de har tagit som gör att de helt kan koppla bort det mänskliga förnuftet?

Nu är inte det viktigaste att lägga ner en massa jobb på att först och främst hitta en massa bovar att kölhala på grund av dessa två syskon som nu är på rymmen från ett boende bland ungdomar med missbruksproblem och kriminella problem, det viktigaste nu är att de inte har någonstans att vara. Jag hoppas att dom knackar på min dörr, jag bara hoppas, så jäklar kör vi raka vägen till FN-skrapan och anmäler landet för brott mot barnkonventionen och så får väl barnen ha asyl i Norge eller Danmark med hänvisning till tidigare fall och hur illa dessa skötts, samt att risken för psykiska men för livet finns vid ett återvändande till hemlandet som trots god ekonomi befinner sig i ett emotionellt handikappat tillstånd. Skulle inte det fungera?

Kom hit för fan, jag kör omedelbums, jag orkar inte vara diplomatisk längre, jag måste ta bladet från munnen och säga: Alla som ska arbeta med liknande beslut måste under sin utbildning arbeta ett år på dagis samt ett år på högstadiet. Om de klarar praktiken får barnen och personalen avgöra tillsammans.

Vi måste bara inse detta jäkligt snabbt, jag menar att efter det omtalade fallet som Josefsson blottlade till allas stora häpnad så måste väl någon ha vetat om detta och säkert flera fall som så småningom kommer att flyta upp till ytan. Varför finns det människor med vetskap om att detta händer, som kan gå hem efter att ha tagit dessa omänskliga beslut och leva normalt med sina kära? Och hur i helsicke kan de ha hamnat på dessa myndigheter? Hur fan kvalar man in där? Förekommer det fortfarande lobotomi i Sverige och finns den då bara inom en hemlig sekt som stöper emotionellt avstängda personer så att posterna kan tillsättas vid dessa myndigheter? Och lyssna ni också, ni som inte vågar säga ifrån för att hamna utanför, ni är inte ett jäkla dugg bättre, ni är min själ sämre, för ni har i alla fall upptäckt och känt felen inombords, hoppa upp på era skrivbord och vägra gå ner tills något händer, ni blir våra hjältar, gör som jag och ta bladet från munnen, tro mig det smakar.

Information om det fall jag tar upp med två syskon finns att läsa om på svt.se


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 06 nov 2007 16:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: