sourze.se

Utmanövrerade pappor!

Det finns dagligen pappor i Sverige som förlorar vårdnaden om sina barn. Nu får det vara nog!

Det är år 2007 nu, men vem kan tro det när det fungerar som det gör i vårdnadstvister idag? En pappa har alltid svårt att hävda sin rätt i utredningarna. Varför? För att det finns en sån fundamentalt felaktig bild av pappor på socialkontoren. En ogift pappa blir inte pappa förrän mamman tillåter det på socialkontoret. Redan där brister det. Barnbidraget går automatiskt till mamman av någon anledning. Pappan är marginaliserad redan i starten av pappakarriären.

Gud bevare den pappa som sedan råkar hamna i en vårdnadstvist om sina barn. Där kan mamman betrakta sig som vinnare från start, sen är det upp till pappan att bevisa sin kompetens att ta hand om och förtjäna att träffa sina barn. Mamman kan effektivt förhindra umgänge, inte genom att direkt hindra det, men genom att ständigt påstå att "jag förhindrar inte umgänge, men..."

En smart mamma hindrar inte umgänge rakt av utan kan använda svepskäl år efter år efter år. Barnen hinner bli stora innan umgänge återupptas för att socialen inte öppnar ögonen och törs ta beslut till pappans fördel.
Umgängessabotage är ett fint ord. Det är sånt som kan drabba vem som helst i en tvist men det får aldrig konsekvenser för den som utför det.

Som det ser ut i Sverige idag så ska man inte ligga i vårdnadstvist. Det räcker med en "konflikt" mellan föräldrarna för att vårdnaden ska gå till den ena parten.
Givetvis bir det till boendeföräldernmamman. Detta går per automatik. Det spelar ingen roll vad man framför för argument som pappa, barn flyttas inte från en boendeförälder, speciellt inte om det är mamman. Rätten ser ju inte vilken påverkan en mamma har på barnen för att de ska framföra mammans åsikter på rätt sätt.

Jag kommer dagligen i kontakt med fäder som måste brottas med socialtjänsten där de måste bevisa sin lämplighet som pappa. Men nu får det vara nog. Pappor är trötta på att behöva försvara sin självklara rätt; att få träffa sina barn!

Jag skulle vilja se ett rättvist system i dessa tvister.
Vid psykisk påverkan av barnen så måste man som far ha rätt att begära utvärdering av barnen av en barnpsykolog.
Pappan ska automatiskt vara vårdnadshavare och barnbidraget ska delas direkt. Lika villkor för båda parter,
är det för mycket begärt?


Om författaren

Författare:
Anders FB

Om artikeln

Publicerad: 01 nov 2007 09:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: