sourze.se

Idol 2007 - Tjejerna imponerar

"Jag måste erkänna att jag hade helt fel när jag skrev, för en tid sedan, att det inte fanns några nya talanger i Sverige just nu."

Jag har knappast sett de tidigare avsnitten av Idol 2007, men har lyckats se gårdagens program med tjejerna såväl som killarna kvällen innan. Jag måste erkänna att jag hade helt fel när jag skrev, för en tid sedan, att det inte fanns några nya talanger i Sverige just nu. Dock vill jag tillägga följande: Med undantag av ett par av killarna varav en är Knut, finns tyvärr inga manliga vinnare i år. Det blir definitivt en tjej som vinner Idol och min och de flestas gissning är att den tjejen heter Amanda Jensen. Årets tjejer imponerar enormt och jag kan förutspå att det finns flera kandidater för skivkontrakt bland tjejerna som finna kvar i årets Idol. Men tittarnas val är som ofta, helt uselt. Juryn hade helt rätt när de tyckte att Anastasia skulle ut. Nu har hon sagt att hon ska ge 200, men det spelar ingen roll om du ger 1000 - Anastasia, du är tyvärr inte någon stjärna och du kommer att slåss ut ganska snart. Var beredd på det.

Egentligen står Idol segern mellan två tjejer, Amanda Jensen och Marie Picasso. Marie skulle kunna vinna om det inte vore för två saker. Dels är hon alltför nervös och dels väljer hon fel låt nästan varje gång. Att Amanda knockade alla i går berodde inte bara på hennes snygga frisyr, behagliga röst och den röda klänningen utan de berodde lika mycket på hennes val av låt. Hon var smart. Hon valde en låt som passade hennes röst som en silkeshandske. Många ungdomar som tävlar i Idol har inte den blekaste aning om vilka låtar som passar dem bäst - de borde få råd angående låtvalet innan de ställer upp i tävlingen. Jag har sett flera bra potentiella artister slåss ut på grund av att Swartling och Breitholtz bara skakade på sina huvuden när de hörde de tävlande sjunga låtar som de bara inte fixade att sjunga. Om Marie Picasso hade sjungit exempelvis en mer "M.O.R." Middle of the road låt hade hon troligen matchat Amanda i går, men precis som Swartling sade, sjöng Marie inte lika bra i går och det berodde enligt min mening på hennes låtval.

Den största skillnaden mellan Marie Picasso och Amanda Jensen är att Marie är för ivrig och hon visar alltför mycket att hon vill vinna Idol medan Amanda är lugn, cool och harmonisk inom sig själv vilket gör att alla fattar att hon vill vinna. Amanda är avkopplad medan Marie är uppe i varv. I går kväll försökte Marie förgäves dölja detta, men hon lurade inte mig - jag har jobbat för många år som producent för att inte kunna se igenom det där. Tjejen var skitskraj för att inte gå vidare. Men hon borde ha fattat att hon skulle gå vidare i det här skedet. Det blir nog en kombination av Marie Picassos dåliga låtval såväl som hennes nervositet som blir orsak till att hon alldeles vid slutet av tävlingen tyvärr kommer att slåss ut , men jag reserverar mig för en sak: Om hon skärper sig, tar en Valium innan varje uppträdande och om hon väljer de rätta låtarna kan hon faktiskt vinna IDOL - men endast ifall Amanda Jensen gör något misstag och jag har svårt för att tänka mig att Amanda kan göra något misstag. Hon är nämligen född till att bli artist!

För övrigt tycker jag att Cim Efraimssons artiklar om Idol har varit lysande. Hennes recensioner är verkligen välskrivna och hon verkar ha bra koll på artisterna. Dock håller jag inte med Cim om sin beundran för Carolina Gynning. Är det bara jag som tycker att hon har en skrikig röst? Dessutom, trots hennes ibland käcka repliker låter hon ofta ganska "bonnig" i sin framtoning och i förrgår gjorde hon ett klassiskt misstag; hon kramade bara de snygga killarna, och inte de mindre snygga efter deras framträdande. Där gjorde du bort dig Gynning! Carina Berg är en mycket proffsigare programledare.

Må bästa artisten vinna - mitt stalltips: Amanda Jensen, men låt oss följa Cim Efraimssons artiklar. Hon har bättre koll än jag just på årets tävling.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 26 sep 2007 11:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: