sourze.se

Ska vi förbjuda allt i Sverige?

Det pratas om att friskolor och privatisering inte fungerar? Men gör något åt saken då istället för att klaga.

Blir det bättre för att vi lägger ner allt och bommar igen ställe efter ställe? Det kanske finns en anledning till varför det inte fungerar, det kanske är ledningen som bör bytas ut? Har vi en dålig vattenkran hemma i köket som inte rinner som det ska, så självklart bör den bytas ut. Det är viktigt att vi har valmöjligheter i detta land. Vi kan bara inte ta bort allting och sänka oss ner till botten.

Vi måste stå upp för våra värderingar, tänk att vi måste demonstrera för vårt eget land. Tänk att vi måste förklara för en kvinna eller man som har bott i Sverige i snart sex år. Att, ja du bör kunna ha en egen inkomst för att kunna försörja dig, om du vill tex flytta från Rosengård bör du kunna ha en stabil ekonomi, för att du ska kunna få en human inkomst bör du ha ett relativt bra jobb. Jag ser inga konstigheter i detta. Men det ska klagas och gnällas om att vissa områden är stängda för många personer med utländsk härkomst. Skaffa ett jobb och börja försörj dig så ska du se att var du än vill bo, blir du mottagen med öppna armar.

När hockeyallsvenskan startar på fredag stryks "Du gamla, du fria" ur programmet precis innan nedsläpp. Men elitserien behåller nationalsången, skriver Aftonbladet sport. Förra veckan pratades det om att barn och ungdomar inte fick ha på sig svenska landslagströjan på skolfotot för det kan anses som rasistiskt. Herregud, ska vi börja förbjuda en massa saker hej vilt, hur ska det då sluta.

Vi ska bara börja servera europeisk mat för annars kan det bli ramaskri från högre orter. Kebabspett serveras på matbespisningens i Stockholm? Aldrig någonsin har det serverats mat därifrån jag kommer, alltså ursprungligen - Koera. Kebabspett som trycks ner på en grillpinne? Hur rasistisk är inte det?

När jag bloggade häromdagen så skrev jag "Jag undrar när vi inte får ha julgran längre" Då fick jag en kommentar som är hämtad från en dagstidning 070912 skriven av Betty Henriksson i en lokal debatt:

" När blir min julgran främlingsfientlig? Traditioner. När en rektor förbjuder svenska fotbollströjor på ett klassfotot i en svensk skola, för att det är främlingsfientlig klädsel, då måste man börja misstänka att min julgran blir främlingsfientlig när den tiden kommer. För granen är ju också klädd! Min julgran är alltid full av flaggspel, givetvis svenska sådana, för så klädde mina farföräldrar sin gran i början av nittonhundratalet och jag följer således en svensk tradition. Kan en rektor förbjuda mig att klä granen som jag vill? Det kan han säkert, för så går det till i landet Sverige."


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2007 12:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: