sourze.se

Är det inte straff nog att vara ung, Billy?

Efter att ha läst Billy Butts text "Straffa undomar som dricker" som han skrev för något år sedan, så var jag bara tvungen att skriva något själv.

Länk till Straffa ungdomar som dricker av Billy Butt

För det första så kallar du ungdomar för snorvalpar ungefär 50 gånger på en dataskriven A4 sida. Tycker du att det är en bra taktik för att få människor och lyssna på det du har att säga? Du som skriver ner dina åsikter för att nå ut bland folk, kanske du gå till väga på ett vettigare sätt?

Sen så har du mage att kalla dom som försöker fostra sina barn på bästa möjliga sätt för KORKSKALLAR? De allra flesta av föräldrarna med unga barn vet inte ens att deras barn är ute och dricker. Du skulle säkert få detta till att de kanske skulle ha lite bättre koll. Men man kan inte låsa inne sina barn och de kanske tror att de sitter hemma hos Lisa eller vem det nu är och har filmkväll.

Sedan skriver du att ungdomar borde få straff som t.ex. ungdomsantalt "without the option" i 30 dagar om förtär någon som helst alkohol? Ett jävligt korkat förslag om du frågar mig. Jag känner folk som har suttigt på t.ex. behandlingshem och många mår så jävla dåligt och blir inte ett dugg bättre. Och har det nånsin slagit dig att unga som dricker mycket från första början mår skit av allt annat som pågår i deras liv? Jag ska säga dig att det är fan inte lätt att vara tonåring på 2000-talet. Tror du då att det blir bättre om man slänger in dom i en "stentuff miljö där de ska lyda vuxna"? Och det här med mobiltelerfoner och tv-apparater, jag tror att det är många föräldrar som redan kör med det. Och i Sverige så har vi redan "straff" för minderåriga som dricker. Först så har vi ju böter. Sen så finns faktiskt socialen som tar hand om tusentals såna här fall per år och det är inte helt utan anledning som det startas en utredning på tre månader. Att ta drastiska beslut gällande ett barns liv verkar väl inte vettigt? Det utreds hur barnet mår och hur man har det hemma, om man har det bra i skolan eller om man blir mobbad och har för mycket press på sig och en mägnd andra saker som spelar in på hur en människa beter sig. Och många hamnar faktiskt på behandlingshem, där man får gå i skolan, skaffa sig en hobby och träffa normala och omtänksamma människor. Detta ger väl ändå mer?

Visst du har rätt i att många svenskar inte kan dricka vettigt. Men vem är du att stå och predika? Visst fan görs väl saker för att det ska bli bättre. Det är väl knappast så att alla står och tittar på och är roade? Hur ser det t.ex. ut i Tyskland? Där får ungdomar dricka alkohol när dom är 16 och alkohol är ju i princip gratis..

Dina jävla förslag skulle inte vara för stränga om det inte vore så att människor har känslor, identitetskriser, det finns grupptryck och många blir bara dåligt behandlade, men det kanske du inte bryr dig ett skit om?

Sen fattar jag verkligen inte detta, inte en enda gång i den här krönikan så nämnde du VUXNA männsikor, som faktiskt köper ut eller köper smuggelsprit. Skriv om hur det borde läggas mer enegri på det istället! Högre straff på det kanske? Ta telefonen av han som säljer 75:or till trettonåringar i sitt garage istället.


Om författaren

Författare:
Jennifer Bergman

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2007 08:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: