sourze.se

Svälj inte allt om den Globala Uppvärmingen

Numera behöver jag inte ens öppna tidningen för att veta vad det kommer stå i den. Som nummer ett så kommer den globala uppvärmningen, som nummer två den globala uppvärmningen och som nummer tre den globala uppvärmningen.

Det är verkligen konstigt att för 25 år sedan sade forskare att vi gick emot en ny istid. Någon som har isbjörnar utanför sitt fönster idag? Dagligen matas vi med uppgifter om jordens framtid. Hur den kommer att se ut och att det kommer bli en temperaturökning på fyra grader i Sverige dom nästföljande 100 åren. Det är väldigt konstigt med tanke på att ökningen globalt sett under 15 år varit 0,6 grader. Jag har hört att svensken är kall. Vi är ju kyliga här i Norden. Hur ska vi få upp temperaturen fyra grader på 100 år?

Det förstår alla med lite intelligens att det är propaganda. Klimat och sårbarhetsutredningen har gjort en rad troliga scenarion. Märk väl scenarion, inte hur det egentligen kommer att bli. Många s.k. experter gör modeller och stöder sig på dessa när det gäller uppvärmningen. Det finns inte en enda modell som till 100 procent är tillförlitlig. Det är som att sitta och se in i en kristallkula. Alla vet att spådamen på tivolit med kristallkulan är en bluff. Vi hör om arter som håller på att utrotas. Det har också funnits sen jordens födelse. Se på dinosaurien, dronten, med flera.

Nej vi måste lära oss att tänka och inte bara svälja allt med hull och hår. Det är däremot självklart att vi ska minska vår förbrukning av fossila bränslen. Problemet är att U-länderna inte kommer att ha möjlighet att göra det. Det enda dom prioriterar är mat på bordet. Det är logiskt då dom inte har resurserna att leva miljövänligt. Två tredejedelar av jordens länder är i vanligt tal miljöbovar. Det kommer dom vara i minst 25 år till. Om 25 år så har förhoppningsvis Kina och Indien utvecklats åt en mer godtagbar energipolitik. Då har vi Sydamerika, Afrika Asien och Östeuropa kvar att omvandla till miljötänkande individer.


Om författaren

Författare:
Roberth Ström

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2007 15:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: