sourze.se

Idol 2007 - Mer Gynning åt folket!

Den första som fångade min blick var tjejen från Västindien, med det coola namnet, vacker som en dag med en intressant stämma.

Jag älskar Carolina Gynning. Hon är så jävla uppfriskande, tycker ni inte? Hon är underbar, lockhårig och högljudd, jetsetlyxig med både charm och sting, en kvinna ut i fingerspetsarna. Carina Berg är också skön, en perfekt motpol till Gynning, och då menar jag inte i form av intelligens, utan i form av ett större lugn och saltare sarkasm. Vad jag inte förstår är Jihdes medverkan - vad exakt är det han ska tillföra? Han har inte ens några ögonbryn. Totalt överflödig så vitt jag kan förstå.

Programupplägget är som förr. Ikväll satte auditionturnén igång med start i Stockholm, staden som "alltid levererat" enligt Swartling. Alltid är det någon stockholmare som går till final. De kvalitéerna syntes inte i kvällens program, förutom hos tjejerna med helt annat ursprung än den svenska hufvudstaden.

Den första som fångade min blick var tjejen från Västindien, med det coola namnet, vacker som en dag med en intressant stämma. Naturligtvis går hon långt i tävlingen, kaxigt skulle jag redan vilja placera henne bland topp 20, men det känns overkill efter bara ett auditionstopp. Tamela Hedström, tipset juryn letade upp på en uteservering, höll sig flytande bra också med en John Legend-låt. Där kunde man tyvärr se svag antydan till för gott självförtroende, oftast något som leder till tidig hemresa i den här tävlingen.

Utöver dessa två damer såg jag inga speciella talanger. Kidnappade Erik är för mycket gladrock och ser dessutom ut som Jimmy Jansson, en look som ju visat sig vara livsfarlig inom musikbranschen. Daniel som fjantade fram Unchained Melody på sin fina gitarr såg jag inte alls talangen i och hade gärna sprungit in och bränt upp hans golden ticket till slutaudition. Juryn vet inte alltid bäst; dom där två tror jag inte håller speciellt länge.

Utöver det var det någon stackars stekare till 18-åring som gjorde bort sig inför hela svenska folket med ett parodiskt pojkbandsframträdande, och så hipp happ var programmet slut för den här gången. Ganska tunt överlag. Hoppas det blir bättre.

Juryn ska vara elakare i år, skriker media, och det hinns med att kalla folk för byfånar, låtversioner för regelrätta massmord och vissa utvalda antyddes behöva bli tvångsomhändertagna. Det tråkiga med sågningar i svenska Idol, jämfört med i amerikanska, är hur märkbart det är att det inte kommer från hjärtat. Det är ett spel för gallerierna. Men vi vrider fokus för nu och ser fram emot nästa program istället. Mer Gynning åt folket!


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 04 sep 2007 23:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: