sourze.se

Stureplansmålet: Sluta döma - rätten avgör!

"Jag har en nyhet för dig, Cim Efraimsson, och förresten - den här nyheten är också riktad till alla som håller med hennes artikel här på Sourze."

Cim Efraimsson är ute och cyklar. Just nu skulle jag vilja ta henne i enrum och skälla ut henne efter noter! Tösen vet inte vad hon snackar om. Hon tillhör en grupp av ungdomar i Sverige som tror att de är så jävla häftiga, men som i själva verket har total nollkoll på rättsliga saker och ting. Hennes artikel med rubriken "Stureplansprofilen våldtar igen" borde få alla rättssäkerhets medvetna medborgare att ta Cim i örat och lära henne om vad vår svenska grundlag säger om folk som blir anklagade för brott.

Cim, som annars är en ganska duktig skribent är nu ute på hal is. Hela hennes artikel genomsyras av hur hon har påverkats av den mediala bevakningen av Stureplansfallet. Hon mår illa och skriver "Nu har den jäveln gjort det igen!" - ungefär som om hon visste allting om målet - som om hon hade stått där och sett alltihopa. Sanningen är att Cim, precis som alla andra småbrudar i det här landet som skriker just nu om det här målet, inte vet ett skit mer än vad hon och dom har läst i de sensationslystna rapporteringar vi alla sett i kvällspressen. Målet är sekretessbelagt och varken Cim eller vi andra har tillgång till fakta i målet. Därför ska Cim hålla käften och spara sin vrede tills en eventuell fällande dom avkunnas. Det spelar ingen roll vad hände i ett tidigare mål. Här finns inget utfall ännu och därmed skall man ge f-n i att döma folk innan de fått sin dag i domstolen.

Jag har en nyhet för dig, Cim Efraimsson, och förresten - den här nyheten är också riktad till alla som håller med hennes artikel.

Nyheten är följande:

Konungariket Sverige är ett demokratiskt land i vilken vi har en grundlag som skyddar ALLA MEDBORGARE. En del av den här lagen gäller enskilda som blir arresterade och anklagade för brott. När en medborgare anklagas för brott är det ett minimikrav enligt vår grundlag att vederbörande skall betraktas som oskyldig tills annat är bevisad i en domstol. Vidare är det INTE den anklagades uppgift att bevisa sin oskuld utan tvärtom åklagarens uppgift att bevisa att brottet har begåtts.

Jag skulle gärna hålla med allting Cim skriver OM DET HADE PUBLICERATS EFTER EN FÄLLANDE DOM. Innan saken har avgjorts av en domstol är Cim och alla hennes små vänninor ute och cyklar och de förtjänar verbalt eller skrifligt stryk, vilket jag gärna härmed bjuder på. Cim, det är dags att du växer upp och förstår innebörden av begreppet "den enskildes rättssäkerhet". Det allvarligaste i det hela är att det är sådana som tänker som du som ibland anmäler falska våldtäkter. Nästa gång, invänta en dom innan du skriver sådan goja!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 10 aug 2007 10:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: