sourze.se

Skolbränderna: Angereds 50-åriga ungdomar

"En 45-åriga pojke och hans 20-åriga medhjälpare har alltså tänt eld på skolor och lägenheter för att de inte fick något sommarjobb och inte heller hade någon sommarstuga att åka till under sommarlovet?"

"Ungdomsgäng startar upplopp i Angered" skrev samtliga tidningar som tog upp händelsen när Lövgärdet sattes i brand. Jag satt och såg på kvällsnyhetrna den dagen, där fick jag se TV4 intervjua en man som jobbar på "Hammarkullens ungdomsgård". Detta var nog ett medvetet val som skulle indiktera att dessa "pojkar" som startade upploppen levde i svidande betongförorter och att allt som skett under helgen var det svenska samhällets fel som inte skjutit in tillräckligt många miljoner till ungdomsverksamheter i förorterna. Jag hörde också en man prata om "fattigdom", segrigation och att de ungdomar som gjorde detta antagligen saknade både sommarstugor och sommarjobb och pga av det bara drog runt i förorterna och följde sina infall. Sanningen är ju dock den att det är dessa stadsdelar som får mest pengar i hela Göteborgs kommun och att dessa ungdomsgårdar har ett bra sammarbete med både närpolisen och skolan.

Om vi nu är realistiska så skulle jag tippa på att det är invandrare som startat dessa bränder, delvis därför att man fått höra de mest naiva ursäkterna av etablissemanget fattigdom och segregation. Men med denna mentalitet och dessa ursäkter behandlar man ju invandrare som barn! Därför att precis som med barn ska man ha mer överseende med deras misstag än med vuxnas. På grund av att de lever i betonghus ska man inte räkna med att de kan uppföra sig som vanliga människor.

Detta mönster har vi sett mycket av den senaste tiden i Sverige, om hur politiker och media försöker skylla över invandrares brottslighet på ungdomsgäng. Några exempel på detta är upploppen i Södertälje när media skrev att "pojkar var utrustade med automatvapen" men att de gripna invandrarna i detta "pojkuppror" var 27 och 39 år gammla. Ett annat exempel är den s.k "motalamannen" som media kallade för pojke, han var en bra bit över 30 år gammal.

För att nu återkomma med "pojkkravallerna" i Angered kan vi se exakt samma ursäkter där. I GP har vi kunnat läsa att de har fyra misstänka i 20-års åldern samt en femte man i 45 års åldern. Denna 45-åriga "pojke" och hans 20-åriga medhjälpare har alltså tänt eld på skolor och lägenheter för att de inte fick något sommarjobb och inte heller hade någon sommarstuga att åka till under sommarlovet? Vad var det nu Mona Sahlin skrev i Metro år 2003 "Det känns fantastiskt att sverige nu är det mest mångkulturella landet i världen. Och på så kort tid dessutom." Vi som bor i Angered och som blivit berikade av massinvandringen håller inte med om hur fantastiskt det är.

Stoppa all invandringen, vi kan inte ta hand om de vi har!


Om författaren

Författare:
David Agnehäll

Om artikeln

Publicerad: 09 aug 2007 18:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: