sourze.se
Artikelbild

Miss Gay Sweden 2007 korad

Hon är snygg, hon är smart och hon är sprudlande av energi. Vi hoppas att vi får se mer av Malin Söderberg. Och jag ger en stor eloge till Malin för att hon vågade ställa upp, trots att hon är döv!

Årets miss Gay Sweden är Malin Söderberg.

Det blev en gigantisk tillställning med cirka sexhundra flator dansande och tjoande tillsammans på Kolingsborg. Showgruppen Dragonkings värmde upp publiken med en massa covers från Boyzone och trots att det var "småkillar" på scen så blev det succé.

Många skruvade på sig och väntade på att själva tävlingen skulle börja. På plats fanns en gedigen juryskara med inte mindre än, Petra Östergren som har gjort stor succe med boken Porr horor och feminister, Sara Lövestam som är känd för sin hemliga blogg brudens blogg om brudar sen hade vi den enda manliga killen på festen, Andrés Esteche från melodifestivalen och tvkändis. Åtta kandidater fick komma upp på scen i två olika omgångar. Juryn fick chans att ställa frågor om tex varför just dom ska vinna och representera gay-Sverige.

Den exemplariska konferencieren, The Gents, hade spex och show för publiken, juryn och kandidaterna. Mera av dom kommer vi troligtvis få se. I pausen bjöd Miss Gay festen på Karin Ström. Den 24 januari släpptes Karins debutalbum "En saga om en sten" och den spelades även upp under onsdagsnatten. Medan Karin Ström sjöng hann juryn överlägga om vilken av dessa åtta kandidater ska utses som vinnare.

På tredje plats kom Lena Hedström från Alfta, andra plats Nina Björk från Hanninge och så korades vinnaren 2007: Malin Söderberg. Med motivering, snygg, och kan svara för sig själv.

Malin representerar inte bara oss hörande utan även dom döva. Det här blir verkligen en helhet för Malin, då hon visar att man inte alls behöver vara hörande för att vinna en Miss Gay tävling.

Malins intresse i vanliga fall är snowboardåkning och foto. Hon älskar att sporta. Malin är bland annat även med i fotbollslandslaget för döva, på tal om sport och Stockholms Prides tema i år.

Så här sa Malin om varför hon bör bli Miss Gay. "Jag är en sprudlande människa. Flatvärlden behöver visa upp att det finns olika slags tjejer/kvinnor. Jag är döv. Genom att bli Miss Gay kan jag vara en förebild för unga döva tjejer som ännu inte vågat komma ut. Om jag blir Miss Gay kan jag inspirera fler att lära sig teckenspråk och på så sätt underlätta för andra döva hbt-personer. Trots att jag inte hör musik är jag mästarinna på dansgolvet."

Stort grattis till Malin Söderberg!

Foto: Boström


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 02 aug 2007 08:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: