sourze.se

Pride 2007: Nu drar det igång

På måndagskvällen sparkades det hela igång. Det vallfärdades folk från hela Sverige till Prides volontärsfest i Gamla Stan där det vankades buffé och glatt humör.

Det har pågått ett tufft och hårt arbete hela helgen för på onsdag öppnas prideporten, då allt ska vara klart. Det kommer att finnas en massa spännande saker som Stockholm Pride bjuder på. Idrottsminister Lena Adelsson kommer stå klart för ett invigningstal vi alla bör lystra till. Under kvällen kommer även BWO framföra sin enda Sverigespelning. Undrar om vi kommer få att höra "save my pride"

Men först ut på tisdagskvällen kommer det att ske något som aldrig har sketts tidigare: Det blir en välgörenhetsmatch i fotboll på Zinkensdamms IP mellan Stockholm Snipers och Stockholm Prides. Lagen är stjärnspäckade.

Men innan dess ska jag hinna med ett soundcheck inför Miss Gay Sweden på onsdag. På måndag förmiddag invigde jag min Pride med en föreläsning med Petra Östergrens bok "Porr, horor och feminister", en väldigt bra föreläsning och en spännande blandning av åhörare. Allt från den mest radikala feministen, till Maria Abrahamsson, prästen Lars Gårdfeldt och författarinnan Sandra Dahlén, som har skrivit boken "Hetero".

För dig som inte vet vem Petra Östergen är så rekommenderar jag torsdag 2 augusti kl 16.20 i Pridepark då Petra kommer signera och prata om sin bok. Petra kommer även att sitta i juryn på Miss Gay Sweden tävlingen som kommer äga rum i en lokal nära Slussen. Det blir hektiska dagar för alla, men nog fasen har alla ett leende på läpparna.

Stockholm Sniper Vs Stockholm Pride
Fotbollsmatchen, start18:15
Plats: Zinkensdamms IP

Hela laguppställningen:
Anders Almgren, fd AIK och Djurgården
Bettan Andersson, ordförande Boxningsförbundet
Johan Andersson, fd Djurgården och Hammarby
Tomas Antonelius, fd AIK Proffs i Coventry och svenska landslaget
Niclas Bergh, fd Hammarby
Kenneth Bergkvist, fd Djurgården
Kim Kärnfalk, artist
Annika Lantz, radiopratare
Dick Lidman, fd AIK
Mian Lodalen, frilansjournalist
Pär Millqvist, fd AIK
Johan Mjällby, fd AIK, proffs i Celtic och svenska landslaget
Nina Ramsby, artist
Dan Sahlin, fd Hammarby, proffs i Ålborg och svenska landslaget
Sofia Sjöö, ordförande Stockholm Pride
Gary Sundgren, fd AIK, Proffs i Real Zaragoza och svenska landslaget

Happy Pride
www.stockhompride.org


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 31 jul 2007 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: