sourze.se

Vilken färg passar på ögonskuggan?

Det finns oändliga mängder färg på ögonskuggor och ibland kan det vara svårt att hitta rätt. En artikel som förhoppningsvis kan hjälpa dig på rätt väg när du ska handla nytt smink…

Meningen med makeup är att det ska vara roligt, gå snabbt och ge tillfredställande resultat. Enligt mig ligger idag alldeles för mycket fokus på olika trender och måsten. "Vilken färg ska jag ha?", är för mig en lika vanlig fråga som "vad är klockan?". Däri ligger felet, det finns givetvis inte endast en färg som passar dig. Istället för att rabbla färger som jag tror kan passa kunden brukar jag fråga vilka färger han eller hon tycker om. Glöm inte att alla kan ha alla färger, hitta en nyans i färgskalan du känner dig bekväm i!

Det finns olika rekommendationer när man väljer ögonskugga som du kan använda som hjälpmedel. Och det är att använda kontrastfärger till din egen ögonfärg. Varför? Därför att blå ögonskugga gör din blå ögonskugga grumlig. Grön skugga på gröna ögon förstärker inte din ögonfärg, det blir snarare kaka på kaka. Bruna ögon blir lika vackra i vilken färg du än väljer.
Kontrastfärger som är fina på blå ögon är exempelvis brunt, grått eller plommon.
Gröna ögon blir ännu vackrare med en brun skugga som glänser inte för mycket glitter till vardags, vi vill inte se ut som en vandrande discokula, men lite glans är alltid fint.
Bruna ögon passar som tidigare nämnt i alla färger, men blir extra fina i en mörk, grå skugga, grönt eller varför inte en riktigt häftig blå nyans?
Grå ögon livas upp med en rosabrun och har du melerade ögon kan det ändå vara riktigt häftigt att plocka upp en utav ögonfärgerna och använda den som skugga tillsammans med en naturligare nyans som brunt eller beige.

"Kan jag inte matcha med kläderna?" är en annan vanlig fråga. Självklart! Gör precis som du vill. Det blir en jättefin effekt att plocka upp färg från kläderna till makeupen. Men håll det rent och snyggt, med en lila tröja och lila ögonskugga blir det kanske för mycket med lila läppar? Men vad som är fint är givetvis relativt, det finns inget sätt som är fel. Vill man plocka upp färg från kläderna lite mer diskret kan du använda en kajalpenna eller eyeliner för att rama in ögonen.
Robyn Tamura jobbar som makeupartist för Clinique i New York och har en skön och avslappnad inställning till skönhet!
- Se bättre ut som dig själv, sätt inte en mask på ansiktet, säger Robyn som reser världen runt och föreläser om olika makeuptekniker tillsammans med Paul Innis, även han makeupartist.
Under deras kurser visar de ingående hur man kan göra för att lägga makeup.
Paul är alltid väldigt noga med att poängtera att man alltid måste jobba in produkten i ansiktet. "Blend, blend, blend" blanda, blanda, blanda säger han i varje mening, vad han menar är att man ska blanda makeupen med huden. Foundation masseras in så den blir ett med din hy, ögonskuggor blandas och suddas uppåt och utåt så man aldrig ser var en färg börjar och slutar. Tänk naturligt!

Det viktigaste är att inte slaviskt följa alla "regler" inom makeupens underbara värld. Använd makeup för att det är roligt och bekvämt och låt hellre "reglerna" vara en inspirationskälla som kan guida dig genom djungeln av olika sminkmärken och deras produkter… Var aldrig rädd för att ta hjälp av personalen i butiken när du vill fylla på ditt sminkförråd, de har ofta bra tips och råd som gör valet lättare för dig.


Om författaren

Författare:
Lisa Muhrer

Om artikeln

Publicerad: 23 jul 2007 09:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: