sourze.se

"Vi som hade det så bra i Gaza!"

Hamas är på gång och vi andra kan räkna ner!

Är det Israels fel? Är det USA:s fel? Är det Iraks fel? Är det Libanons fel. Är det Egyptens fel? Är det Syriens fel? Är det Saudiarabiens fel? Om det inte är dessa länder fel, vems är felet?

Allvarligt talat så skiter jag högaktningsfullt vems felet är. Nu har det "felet" pågått sedan 1900 talets början och är inte på väg att lösas. Jo, förresten det kommer att bli en lösning, men inte en som många kanske tror och hoppas på.

Hamas som aldrig någonsin har erkänt staten Israel kommer inte att börja dela ut blommor nu heller. Det vi andra kan göra är att börja räkna ner, för att kriget kommer är glasklart, frågan är bara när!

Flyktingfamiljer som bodde i det ockuperade Gaza, flyr nu hals över huvud. TV-bilder och intervjuer som svenska politiker, främst vänstern och miljöpartiets och journalister har återgivit, är att det har varit ett helvete att bo i Gaza för palestinierna.

Vad hör jag nu från de flyende före detta Gaza boende? Jo, att de är jätteledsna över att tvingas fly från Gaza, där de hade det så bra med bostäder och havet utanför dörren.

Vilka av alla de svenska politiker och svenska journalister, som rapporterade på plats från Gaza, glömde bort att ställa just den frågan?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 15 jun 2007 10:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: