sourze.se

Det är för hemskt i New York!

Rapports korrespondent i USA kunde i ikväll, som bevis på ruttenheten i USA, avslöja att det fanns 35,000 hemlösa i New York City. Men hur är proportionerna jämfört med exvis Stockholm?

Självklart talade denne objektive reporter från statstelevisionen inte om hur många som bor i New York eller gjorde några jämförelser med Sverige. För då hade storyn spruckit.

I New York City bor ca 8,1 miljoner 2003. I Stockholms kommun bor ca 790,000 2007. Här varierar uppskattningarna mellan 3,300 till 5,000 hemlösa. Rolf Nilsson, som brukar skriva här på Sourze, vet säkert mer om det här. Det innebär att New York har 0,43 procent hemlösa mot Stockholms 0,42 - 0,63 procent. Som exempel på fattigdomen i USA var det således ett extremt dåligt valt exempel.

Själv inbillade jag mig att den tiden var förbi 70- och 80-talet då massmedias USA-korrespondenter måste redovisa vinklade eländesbeskrivningar. Vi har åtskilliga fd reportrar som vittnat om hemmaredaktionernas press på att aldrig rapportera något positivt om USA. Ständigt skulle det vara något negativt och sanningshalten var det inte heller så noga med. Här finns dråpliga anekdoter att berätta under den tid då tokvänstern regerade inom massmedia.

Men uppenbarligen lever Rapportredaktionen kvar i den tidsåldern. För ingen skall åtminstone inbilla mig att det här beror på slarv eller dåliga kunskaper.Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2007 21:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: