sourze.se

Jakten på frälsaren

Det är frapperande hur många av de högt intelligenta och belästa människor och ibland t.o.m forskare inom historia och religion världen över som totalt snöat in på kristendomen.

...som bokstavligt talat tar bibeln för Guds ord och på fullt allvar tror att en man vid namn Jesus gjorde allt det som står i nya testamentet.

Som jag ser det så tror många av dem på Kristendomen för att de vill tro det, inte för att det känns logiskt. Jesus blir en surrogatfader och symbol för den trygghet som kan lindra de skuldkänslor och rädslor vi pådyvlats sedan årtusenden tillbaka. Jag tycker att bibeln är en fascinerande bok med en hel del stor litteratur och jag tycker att storyn om Jesus är rätt underbar på många sätt, men mot bakgrund av vad jag vet idag så är det omöjligt för mig att tolka det som absoluta fakta. Ta Jeriko i gamla testamentet t.ex. Det sägs att Jerikos murar föll med hjälp av en trumpetstöt. Det är bara det att vid utgrävningar av staden visade det sig att den aldrig har haft några murar. Enligt bibeln är jorden ca: 6000 år gammal, idag vet vi att den är betydligt äldre än så, typ 4,5 miljarder. Vi får höra att Guds namn är Jahve eller Jehova och hans sons namn är Jesus, men i hebreiskan finns det inget J.

Större delen av bibeln är kopierad från skrifter som härstammar från flera andra kulturer, bl.a de sumeriska och egyptiska och det går att bevisa. Berättelsen om syndafloden återfinns t.ex i dessa kulturer tusentals år före bibelns tillkomst. Kristendomen, liksom Islam, judendomen, hinduismen och buddhismen ser jag som uppfinningar av eliten för att styra och kontrollera massorna. Bibeln och framförallt nya testamentet bygger egentligen på astrologi och de högsta prästerna vet det säkerligen men vill inte dela med sig av kunskapen till vanligt folk. Därför säger de att astrologi är av djävulen eller new age. Mazzaroten som nämns i den engelska versionen av gamla testamentet är ingenting annat än en symbol för zodiaken. De fyra evangelierna representerar de 4 årstiderna och i mitten av korset som delar upp dessa årstider hänger "the son of God" d.v.s solen. The son of God är i själva verket The SUN of God, d.v.s solen och de tolv lärjungarna representerar de 12 stjärntecknen. När det står att Guds son gick på vattnet menar man egentligen att solen vandrar över vattnet. När Jesus förvandlade vatten till vin är det en metafor för att solen värmer upp vattnet som sen blir ånga, stiger till himlen och kommer ner som regn och vattnar vinplantorna som sen blir till vin.

Jesus brukar ibland symboliseras med fisken, vilket i själva verket bara ett annat sätt att säga att han representerar fiskarnas tidsålder. När Jesus säger till Johannes och Petrus att gå och göra i ordning påskmåltiden och de undrar var de ska göra det svarar Jesus: "När ni kommer in i staden möter ni en man som bär på en vattenkruka, följ efter honom till det hus han går in i." Mannen med vattenkruset symboliserar nästa tidsålder vi går in i d.v.s vattumannens. Det finns många nästan identiska Jesus-historier som är flera tusen år äldre än de i bibeln. Horus i Egypten är ett bra exempel. Född av en jungfru, en härskare vid namn Herut hotade döda den nyfödde. Han döptes vid 30 års ålder av en man som sedan blev halshuggen. Han helade de sjuka och uppväckte El-azarus från de döda, hade tolv lärjungar, blev korsfäst tillsammans med två tjuvar och återuppstod efter 3 dagar. Hmm...var har vi hört det förut?

För de som gjort sin hemläxa är det ju alldeles uppenbart att den Jesus som beskrivs i bibeln är ett plagiat av tidigare figurer. Det finns minst 15 "gudar, gudasöner" före Jesus som är nästan identiska med honom. Bibelns Jesus uppfanns när den romerske härskaren Konstantin bytte ut romarnas religion Mitraism där man dyrkade gudasonen Mitra, som var född av en jungfru den 25 dec, utförde mirakler, hade 12 lärljungar, var mänsklighetens räddare, korsfästes och även återuppstod.

Som jag ser det är de flesta av dessa "frälsargestalter" i historien mytologiska sagofigurer som använts av eliten för att manipulera människor. Det hindrar inte att det funnits visa män och kvinnor med exeptionella talanger och stor visdom men uppenbart är ju att så många figurer kan inte rent slumpmässigt vara så lika. Därför hävdar jag att Jesus aldrig har funnits och att bibeln inte är vad vi tror att den är.

Kanske är det dags att börja leta efter frälsaren på ett annat ställe.... inom oss själva.


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 31 maj 2007 08:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: