sourze.se
Artikelbild

Linda Rosing om vissa på Aftonbladet

"Media utnyttjas av vissa sk journalister som har lyckats nästla sig in via gräddfiler och på så sätt bolla med hela den demokratiska apparaten. Det är klia-varandra-på-ryggen-syndromet som gäller."

Vissa på Aftonbladet har jobb de inte borde ha

Nu ska jag skriva ett försvarstal som jag inte trodde jag skulle behöva göra, speciellt inte när det handlar om att försvara mig mot en "sk" journalist som har för vana att skriva saker enbart för att själv få rubriker och stå i rampljuset.

Det börjar bli lite för många såna typer inom journalistkåren för att ens jag ska kunna hålla käften längre. Ska man som journalist få skriva kritiska saker om en offentlig person som jag, ska det inte bero på privata angelägenheter, som i det här fallet jag reagerar emot. Det gäller ett påstående som jag skulle ha hävt ur mig till min fästman när vi satt och hade det trevligt på en av Stockholms trendigare nattklubbar Hotellet, som den här "sk" journalisten har skrivit om i sin blogg på sthlmsfinest.com. Den här "sk" journalisten, som har för vana att polisanmäla allt och alla för att, som det verkar, få uppmärksamhet, han skriver att jag skulle vara avundsjuk på en viss person som har jobbat som programledare på TV4. Han citerar en källa, som jag tror är enbart påhittad eftersom det som det påstås att jag har sagt, aldrig har sagts av mig! Han jobbar även för nordens största tidning Aftonbladet, vilket i mitt tycke får det här att verka allvarligt! Enligt bloggen ifråga skulle jag ha beklagat mig över att den här kvinnan har lyckats bli så framgångsrik och inte jag. Men det är helt omöjligt eftersom 1 Jag pratar aldrig om personen i fråga, 2 Jag skulle aldrig hoppa i säng med en producent för att få ett jobb och 3 Jag är mig själv och är stolt över allt det jag gör/står för. Jag skaffar inte mig jobb genom att fjäska i media för billiga och ytliga låtsasjournalister som tror att de är morgondagens livräddare.

Chefredaktörer måste nu på allvar börja se om sitt hus innan det här börjar få katastrofala konsekvenser. Media utnyttjas av vissa "sk" journalister som har lyckats nästla sig in via gräddfiler och på så sätt bolla med hela den demokratiska apparaten, som vi är skyddade av i det här vackra och fina landet. Det är "klia-varandra-på-ryggen-syndromet" som verkar börja gälla mer och mer. Jag undrar vad det finns för säkerhetsaspekter när det gäller de här frågorna. För här handlar det om kompisar som gör tjänster åt varandra för att försöka nå toppen på berget. Jag är inte ett jävla dugg avundsjuk på nån av dom här personerna om det verkar så av att läsa den här texten. Snarare förbannad på dom för att de försöker smutskasta mig genom billiga påhitt som de utnyttjar media till.

För min del så är jag van vid negativ publicitet och har inte brytt mig speciellt mycket om vad som har skrivits om mig, men när jag fick höra om det här som jag påstås ha sagt rann min bägare över. Hur i helvete kan såna här personer få ett jobb på säkerhetsklassade objekt så lätt? Jag är en nunna jämförelsevis med vissa som utmålas som rena förebilder för allmänheten. Det är orättvist att jag utmålas som en slampa när det finns mycket värre exempel på såna som får utrymme i tidningar som präktiga och ordentliga mödrar. När jag ska göra en utvikningskalender så blir det en porrfilm i tidningen. Vakna upp för fan! Jag ber inte om att ni ska tycka synd om mig, men ge fan i att smutskasta mig med falska anklagelser.

Foto: Dan Norrå/Conatum


Om författaren

Författare:
Linda Rosing

Om artikeln

Publicerad: 28 maj 2007 09:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: