sourze.se

Musik: Jag har en ny kärlek - Annika Norlin!

"Den här skivan vill jag sitta och lyssna på med en öl i ena handen och en grillande kille i den andra hela sommaren."

Jag har en ny kärlek - eftersom jag aldrig blir så där måttfullt intresserad av en artist som kanske vanliga vettiga människor blir måttfullhet är inte något jag tillämpar när det gäller många saker - nog ingenting alls faktiskt utan jag blir störtförälskad och lyssnar sönder all dens musik utan att lessna och mitt nyaste objekt är Annika Norlin alias "Säkert!" med debutskivan"Säkert", där hon sjunger på svenska med bland annat singeln "Vi kommer att dö samtidigt", där små söta tecknade djur dör ett efter ett i videon och låten är så där himla trallvänlig och hennes norrländska låter lagom charmig! De övriga låtarna är inte lika trallvänliga men inte sämre för det! "Är du fortfarande arg", "Någon gång måste du bli själv", "Sanningsdan", "Stetoskop" och "Det kommer bara leda till nåt" är några av de låtar som gör det här albumet värt att lyssna på - eller egentligen är alla låtar bra! Annika Norlin figurerar även som Hello Saferide där hon sjunger på engelska och som jag inte har hunnit lyssna på än. Men som jag ser fram emot att avnjuta.

Nu åker jag snålskjuts på Säkert!:s texter men, liksom, hon får ju skylla sig lite själv. Vissa textrader är ju så bra att de bara måste visas upp lite extra! Alternativa fjortisar har Sig Dagerman, mindre alternativa fjortisar har Lars Winnerbäck - Jag har Säkert! Alla har man texter som man känner igen sig i och gillar så där lite extra mycket.

"Varje träd har en rot
Varje hus en byggd grund
Det är bara min som ryckts bort från mig
Gud, när ska jag bli fridlyst
Slå upp i en bok
Hon är en ovanlig art
Så förbjudet att såra
Sätt henne tillbaks där hon stod" Ur "Ditt kvarter"

Jag har kollat upp texten nu och hon sjunger inte att hon har en Älg i sin väska som jag har trott i typ fyra dagar utan att hon har en ELLE - Det förklarar ju en del för det ser ju inte direkt ut som om man bara sitter och tar det lugnt för att man har en älg i väskan och hur skulle den få plats. Och hade det i sådana fall varit en liten prydnadsälg eller en riktig?

"Hej du försvann en dag gamla vän
Du fick en kille och ringde aldrig igen
Förutom när han jobbar då kan det va fint
Att ha middag bara tjejer dricka vin
Prata om hur jobbigt det är och så,
när två Hydman Vallien-glas går sönder på sommarstället
Åååh!
Vi går ner på stan" Ur "Sanningsdan"

Jag älskar mest de här texterna, som när de tas ur kontext, verkar enkla och vardagliga men som tillsammans bildar något som är mer komplext än bara enkla textrader om ingenting speciellt. Jag tror det är det som gör Säkert! Till något extra, något som jag gillar. Ja, jag är kär! Musik är till för att vara kär i - då vet man att det är riktigt bra! Som "Du kanske var på Holmön" där hela låten kan handla om varför "han" inte svarar i telefon. Massa försvar och anledningar när det kan vara något så enkelt att "han" hade dålig täckning, I just love it! Den här skivan vill jag sitta och lyssna på med en öl i ena handen och en grillande kille i den andra hela sommaren.


Om författaren

Författare:
Minna Jonsson

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2007 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: