sourze.se

Omoral dödar världen

Omoral finns inte bara i Kalix utan i alla jordens länder. Det är dåligt. Du som är omoralisk, tycker du verkligen att det är bra att vara det?

Den här artikeln är inspirerad av och en replik/debattsvar på Linn Åkerbergs artikel "Droger förgiftar samhället". Jag anser att hon har helt fel. Det är nämligen så att det är omoral som dödar världen och därmed alla samhällen. Överallt finns det omoral, och det är inget vi vill ha mer av i samhället. Det är något vi vill ha mindre av. Omoral kan göra det omöjligt för dig att ta dig in på arbetsmarknaden, och därmed hamnar du i ett evigt utanförskap. Detta är något jag absolut inte vill ska hända med någon människa.

Mitt råd till dig som läser det här är att du aldrig någonsin ska vara omoralisk den första gången, för efter den första så blir det en andra, tredje, fjärde...

Ofta kan det vara någon vän, eller en hel kompisgrupp som säger "var omoralisk!". Då är det viktigt att du är rättfärdig. En så kallad kompisgrupp består av tonåringar som har problem.

Det finns en mängd olika sorters omoral: en del omoral blir man stor av vet dock ej om det är vikt, en del omoral blir man snygg av, men man dör till slut, och annan omoral gör en till fattig i själen dock ej mentalt eller i känslan. Gemensamt för alla är dock att universum inte klarar av den och världen är universum. Timmarna, ja kanske till och med minuterna efter omoral så kan du känna efter: var detta bra? Jag antar att du inte vill hamna i samma sits.

Ni som ännu inte varit omoraliska uppmanar jag inte vara det! Stöter ni någonsin på omoral, skrik! Många kan då sluta med omoral men många andra fastnar i omoral livet ut.


Om författaren

Författare:
Daniel Lundberg

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2007 11:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: