sourze.se

Politikerna faller tungt

Den omtalade kakan har nu tagit slut för de äldre och funktionshindrade men räcker mer än väl till "Kina-affären" och till en ny fotbollsarena i 50-miljonersklassen.

Kalmar kommuns ekonomiska svängningar: Är det lika trovärdigt som dunderkarlssons klister? Ja, vem kommer inte ihåg när Pippi Långstrump kunde gå i taket tack vare dunderkarlssonklister i filmen
"På rymmen med Pippi Långstrump". Lite åt det hållet är det det när två s-politiker, Johan Persson och Birgitta Elfström, i Kalmar med ledande befattningar
lovar stötta omsorgen.

"Har inte omsorgen tillräckligt med resurser ska vi ge det." säjer Birgitta Elfström enligt tidningen Barometern.

Det känns jättekonstigt när det gått ut besparningskrav på 30 för hela omsorgen. De har bla stoppat all fortbildning för personalen och dragit in på klädbidraget. Vilken trovärdighet tror Johan och Birgitta att denna gest kan skänka kommuninvånarna? Själv tolkar jag utspelet på samma sätt som när Ceasar kastade bröd till de uppretade folkmassorna i Rom. Det vill säja ett beprövat sätt att stilla en folkstorm. Ge mer löften som får folket att stå ut en tid för vänta bara så får även ni en del av kakan.
Den omtalade kakan som just nu tagit slut för de äldre och funktionshindrade men räcker mer än väl till "Kina-affären" och till en ny fotbollsarena i 50-miljonersklassen.

Detta retar naturligtvis upp kommuninvånare. För samtidigt som det byggs ett konstmuseum i stadsparken så kan man lägga ner fritidsgårdar. Ja va tusan kan inte ungdomarna driva runt på museet då? Eller kanske de super var lördag och slår sönder ännu fler flashiga busskurer i glas. Mitt förslag är att kritiskt granska de som så vårdslöst spräcker budgetar ena dagen och sedan nästa dag gör mångmiljonaffärer.

Hur är det möjligt att det kan behöva bromsa i ekonomin men samtidigt gasa? Vad kommer att hända med politikernas promenad i taket med dunderkarlssonklister?

Förmodligen tappar de taget och faller tungt vid granskning precis som Pippi tappade fotfästet i filmens värld.


Om författaren

Författare:
Paul Johansson

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2007 12:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: