sourze.se

Föräldrar, ta ansvar!

De flesta unga ljuger för sina föräldrar. De flesta föräldrar tror att deras barn går ut på helgerna för att bara umgås med kompisar.

Allt fler ungdomar väljer att under helgerna gå ut för att förstöra det samhälle vi alla lever i och det finns inte mycket vi kan göra åt det. I takt med att fler och fler fritidsgårdar och andra kvällsaktiveter stängs ökar brottsligheten bland dagens ungdomar.

Problemet ligger i min mening hos föräldrarna. Det finns föräldrar som inte är tillräckligt hårda och som inte säger till att det som deras barn gör är fel. Ett barn behöver kärlek för att känna sig uppskattad och en tillsägelse när dem gör något fel. Får de inte kärlek blir det lätt att första utvägen blir att väcka uppmärksamhet på annat sätt. I många fall vandalism och brottslighet.
Och om inte barnet får en tillsägelse om vad som är rätt eller fel hur ska dom då kunna veta var gränsen går?

Många av dem som vandaliserar och förstör, bråkar och slåss har problem på ett eller annat sätt hemma. Sedan har vi då de ungdomar jag berättade om nyss, de ungdomar som ingen vuxen antar ont. Ungdomar som kanske har blivit för hårt hållna hemma och som gör detta för att få känna lite frihet.

Det gäller därför att hitta en bra balans. Föräldrar måste ta sitt ansvar och berätta för sina barn när dem gör rätt och fel. Som förälder måste man hela tiden vara vaksam på vad sitt barn gör, för ens egna gullepluttar kan även vara de som sprayade den där texten på ICA i centrum.


Om författaren

Författare:
Marcus Loqvist

Om artikeln

Publicerad: 25 apr 2007 09:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: