sourze.se

Tyresö lika cool som Stureplan

"Jag har fått frågor från vissa i omgivningen om hur det känns att jobba där? Hur det känns att ha ett jobb som inte har lika hög status som tidigare. Jag kan inget annat än bara skratta och skaka på huvudet åt den frågan."

Jag har efter ett års frånvaro från krogbranschen kommit tillbaka igen, med samma jobb och rang som tidigare, d v s att ansvara för säkerheten på en nattklubb. Skillnaden är att den nya nattklubben inte ligger vid Stureplan, utan i en förort som heter Tyresö. En kommun där jag har bott 25 år av mitt liv. För mig spelar det ingen roll var platsen för krogen ligger, det är resultatet av vad jag åstadkommer som räknas. Jag vill prova det här erbjudandet som jag fått innan jag bestämmer mig för andra erbjudanden från innerstan. Det är trots allt fråga om samma uppgifter; se till att det är en trygg och säker miljö för personal, gäster och samtidigt ha en god relation med berörda myndigheter.

Jag har fått frågor från vissa i omgivningen om hur det känns att jobba där? Hur det känns att ha ett jobb som inte har lika hög status som tidigare. Jag kan inget annat än bara skratta och skaka på huvudet åt den frågan. I vissa ögon är jag inte värd lika mycket som när jag var vaktchef på den krogen vid Stureplan som jag jobbade på tidigare. Det är i för sig en liten skara som resonerar på det sättet, men jag blir ändå väldigt förvånad över att det är så många som gör det. Varför ska man vara värd mer i vissa människors ögon om man jobbar på ställen som ligger på platser där exempelvis fler kändisar och rika människor rör sig? Är det för den mediala bevakningen av nattklubbarna på krogtäta platser som gör det mer attraktivt? Det finns säker flera anledningar till det. Alla har vi olika sätt att se på det fenomenet. Det finns dom som tycker att ställen på Söder är riktiga höjdare att besöka och det finns andra som tycker ställen runt Östermalm är häftiga.

För min egen del så ska det bli minst lika spännande att jobba på Tjili RBN restaurang bar nattklubb i Tyresö som på vilken nattklubb som helst som jag har jobbat på tidigare. Det finns så många nattklubbar som ligger i utkanterna av storstan som fler bör upptäcka. Ölen och drinkarna smakar likadant som de gör inne i stan. Det är samma människor men inte lika mycket kändisar. Det är dags att börja gynna krogarna på hemmaplan och sluta slösa bort massa pengar på taxiresor in till stan, där du dessutom får betala dyra entrépengar för komma in. Spendera pengarna på hemmaplan istället och slipp längre
resor och trassel när du ska ta dig hem. Om du inte tror att det finns ställen i förorterna som man kan ha en minst lika rolig kväll på som inne i stan, tycker jag du ska prova Tjili RBN i Tyresö. Jag kan lova att ni får en trevlig kväll.


Om författaren

Författare:
Fadde Darwich

Om artikeln

Publicerad: 07 apr 2007 07:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: