sourze.se

Adjö min älskade…

…kudde.

Efter att under en period haft svårt att somna skickade jag en så’n där "mirakelkudde" - "Känd från TV" och allt så’nt - bara för att testa. Just kritiken tog jag väl inte till mig av - försäljningsknep! - men i alla fall… Jag tänkte att "jag kan väl testa".

För cirka två veckor sedan fick jag en paketavi,, och en dryg vecka senare gick jag bort till affären som alltså även har postservice för att hämta paketet med min nya kudde. Jag fick en stor brun kartong med mig hem som snarare var i storlek att rymma i alla fall tio kuddar, och när jag kom hem och öppnade fanns ytterligare en kartong inuti. Ja, ni kan ju tänka er så’na där skämt som börjar med en jättestor kartong; när man öppnar den är det en mindre inuti, och inuti den en ännu mindre, så det man trodde var något i storlek världatlas i detalj krymper till en liten karta man kan ha i fickan.

Jag tyckte väl att kuddkartongen var ovanligt platt, men tänkte väl inte så mycket mer på det förrän jag öppnade… Och den kudden var verkligen platt! Inte något mysigt fluff här inte! Som min gamla kudde var där man kunde böka ihop och köra ner ansiktet i… Dessutom var den ju hård! Jag kunde nog lika gärna ha lagt några uppslagsböcker i ett örngott och kallat det för "kudde". Skillnaden hade nog varit hårfin mot vad jag nu hade fått…

I alla fall så bytte jag - med viss sorg - ut min myspyskudde mot den nya. Jag somnade inte förrän vid klockan ett den natten… Och sedan vaknade jag till både vid tre-tiden och fem-tiden på natten… På grund av obekväm kudde, alltså…

Nå, nu gav jag ju inte upp hoppet helt och hållet, utan behöll den i örngottet, och efter några nätter kan jag väl säga att den ändå är rätt skön… Absolut verkligen inte som min gamla som jag har sparat ifall att…, men rätt okey. Jag kommer nog alltså inte att använda pengarna-tillbaka-garantin som gällde i två veckor. I alla fall har jag inte några planer på det nu, men så har jag ju en vecka kvar också…

En sak är dock absolut säker; Jag är verkligen inte villig att skriva under på det som stod på hemsidan om kudden: " Världsnyhet orientalisk sovhemlighet! Upplev den mest komfortabla och avslappnande sömnen i hela Ditt liv! Kudden - ger mer avslappnad och behaglig sömn // Inte undra på att över 90 av japanerna sover med en kudde //"

För mig får allt japanerna behålla sin "sovhemlighet", och tycker de att den där kudden är "komfortabel" så ska jag se till att ta med en fluffkudde om jag ska till orientalen någon gång.


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 05 apr 2007 14:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: