sourze.se

Moderaterna - nya stalinister

Rösta blått och bli en god tjänare till dem som har allt. Arbetslös ung tjej - satsa på jobbet som hora.
Ni som valde den här alliansen -
lycka till.

Ta det arbete som erbjuds. I annat fall är det slut på socialbidraget. Moderaterna är vår tids nya Stalinister. I syfte att visa upp en bra arbetsmarknadsstatistik skall alla arbeta, halta, lytta, missbrukare, ja varför inte barn som vägrar att gå i skolan.
Frågan är om det finns så många jobb som det finns arbetslediga, men jag vet att man löst detta med att socialförvaltningarna hittat på jobb. Till exempel som att plocka papper på stadens torg, sopa trottoarer, lägga ut mattor för överheten när de går ut från sina gyllene hus. Vad allt kan inte samhället hitta på för att det skall se snyggt ut.

Lönen är ingen stor utgift socialbidraget på ca 6 000 kr i månaden utan pensionsgrundande avgifter, skatt m.m. är rena rama vinsten.
Alla skall söka lediga jobb som finns hos förmedlingarna.
Här är ett exempel:
"Hej mitt namn är Nisse. Jag är alkoholist sedan 20 år och kräver bara en 75:a renat alternativt 20 starköl om dagen. Är intresserad av arbete hos er. Har haft 30 olika jobb och fått sparken.
Eller varför inte införa prostitution som arbete. Det borde lösa situationen för många unga tjejer.
"Hej jag är 17 år och har tröttnat på skolan. Söker nu jobb i er bordell. Kräver hög lön eftersom jag är oskuld."
"Hej jag är en 35 årig småbarnsmamma, har varit sjukskriven i tre år för att min man misshandlade mig. Sista året har jag fått socialbidrag eftersom jag inte har självkänsla nog för att söka ett vanligt jobb. Är så rädd för att min fd man skall hitta mig. Jobbet som hora skulle passa mig bra, ställer även upp på träfficing. Lönen måste räcka till att försörja mina barn och klara dagisavgiften för den minsta."
"Hej jag är heroinmissbrukare sedan 25 år tillbaks. Söker jobbet som apotekare. Har god erfarenhet av olika preparat och vet hur man skall blanda utan att det blir överdos.
Meriter kan hämtas runt Sergels Torg och Gullmarsplan."

Den nya sk arbetslinjen innebär självklart att merparten av dem som har socialbidrag tillhör de utslagna eller av annan orsak hamnat utanför. Vilken arbetsgivare anställer oerfaren ung flicka, alkoholisten, knarkaren eller de hemlöse?
Kanske borde Littorin se hur verkligheten ser ut innan han stipulerar stalinistiska krav. Den som blir utan socialbidrag fixar det i alla fall, stölder, personrån, häleri och självklart narkotikaförsäljning. Varför inte till Moderaternas polare runt Stureplan som är hängivna kokainister? Kundkretsen finns. Det är bara att starta handeln, eget företagande utan skatter och föga risk att åka dit.
Nästa steg borde bli att moderaterna tvångslagstiftar att alla som missbrukar skall tvångsbehandlas för att snabbt därefter skickas ut och städa gatorna så att borgerskapet kan gå utan att smutsa ner sin vita skor.
Jag ser en bild till. "God dag jag är Ehmelina från Pakistan och talar dålig svenska. Jag städar och sopar ert hem för lägsta möjliga lön bara jag får betalt. Har inga krav på att klara en hyra, kan klara mig med husvagn och tält. Barnen får ni omhänderta så att de får mat varje dag och varma sängar att sova i.
Den som tror att den nya arbetslinjen innebär att människor får mänskligare boende kan glömma det. I modernaternas samhälle får den bostad som kan låna pengar, har råd att betala marknadsmässiga hyror för nyproduktion.
Lönerörelsen säger någon. Vilken rörelse. En lön inom Handels ger efter årets avtal ett tillskott på ca 300 kr i månaden.
Det innebär att om hyran är 8 000 kr för en liten tvåa, kan du glömma det. Låglönejobbare och andra mindre betydelsefulla som tyvärr röstat blått får finna sig i slumbostadsområden.
Ärligt talat en gång på världen var jag vänstervänster för att sedan bli borgligt grå. Idag är jag tillbaks till vänsterkanten. Moderaternas samhälle skrämmer mig, det saknar empati, kunskap om människor. Det saknar kunskap om barn som far illa hemma, om människor som tagit stryk i olika former. Det saknar kunskap om alla som inte lever som moderater och centerpartister mfl.
Jag ber Gud att Alliansen må förlora valet nästa gång. I annat fall har vi ett moderat stalinistiskt samhälle.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2007 10:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: