sourze.se

Iran får betala priset

Mycket talar för att vi snart ser ett nytt krig i persiska viken där amerikanska politiska och ekonomiska och intressen skall hävdas under förevändningen att Iran utgör ett hot mot resten av världen.

Experter hävdar att det skulle ta 5-10 år innan Iran kan utveckla ett kärnvapen och om så vore fallet är det någon som tror att de på allvar utgör ett hot mot USA eller ens Israel?

Enligt teknikern Mordechai Vanunu som avslöjade Israels kärnvapenprogram och kidnappades av israeliska agenter i Rom och sattes i fängelse i 12 år för det, hade Israel över 100 stridsspetsar avsedda för roboten Jericho. Utifrån den informationen gjorde experterna bedömningen att Israel hade världens 6:e största kärnvapenarsenal.

Brittiska soldater hålls fångna av Iran sedan de enligt dem överträtt gränsen och kommit in på iranskt vatten. En mycket viktig del i stormakten USA:s strategi för att rättfärdiga en kommande attack på Iran ligger i användandet av massmedia. Amerikansk press är oftast hårt styrd och har flera gånger varit ett effektivt propagandavapen för maktelitens strävan att pådyvla befolkningen nödvändigheten av krig. I det första gulfkriget visades misshandlade, tillfångatagna amerikanska soldater upp i TV och väckte starka känslor. Under Israels senaste krig i Libanon var förevändningen att två israeliska soldater hade kidnappats inne på libanesiskt territorium, därför var det enligt dem legalt att attackera Libanon för att jaga de Hizbolla medlemmar som fanns där, något som kostade tusentals libanesiska civila livet eller lemlästade kroppar.

Under det senaste Irakkriget fick Reportern Peter Arnett sparken från NBC, MSNBC och National Geographic Explorer sedan han låtit sig intervjuas i irakisk tv och där sagt att amerikansk krigsplanering hade missbedömt den irakiska stridsviljan. En del halvhjärtade försök gjordes förvisso att försvara Arnett och bevara kanalens journalistiska integritet gentemot politiska maktintressen och arga tittarreaktioner men icke desto mindre avskedades han.

Organisationen Consumer for Peace i USA rapporterade nyligen efter att ha gått igenom vittnesmål inför amerikanska senaten från december förra året att pensionerade amerikanska militärer sysslar med rådgivning om Irakkriget som gynnar egna ekonomiska intressen. Barry McCaffrey, en fyrstjärnig general som förespråkat en upptrappning av kriget i Irak, sitter t.ex i styrelsen för bolag med miljardinkomster från Pentagon: Dyncorp International, McNeil Technologies och HNTB. Det gör även pensionerade generalen John M Keane, som anses vara hjärnan bakom Bush kritiserade plan att skicka mer soldater till Irak. De som ansåg att det var dags att sända hem soldaterna visade sig vara de som hade minst ekonomiska intressen i bolag som arbetar med Pentagon.

Den amerikanske flygöversten John Warden, hjärnan bakom den ursprungliga anfallsplanen mot Irak under det första Gulfkriget hävdar att en industrination fullständigt och lång tid framöver kan paralyseras genom att cirka tusen mål i landet förstörs. Antalet mål är ungefär detsamma oavsett hur stor nationen är, säger Warden.

Redan i slutet på 1990-talet så skrev den amerikanska neokonservativa gruppen PNAC som arbetar för amerikansk global dominans och vars medlemmar bl.a innefattar förre försvarsministern Donald Rumsfeldt, vicepresidenten Dick Cheney, chefen för världsbanken Paul Wolfowitz och guvernör Jeb Bush, bror till president George Bush, om nödvändigheten att ta makten över mellanöstern. De neokonservativa hade talat om en plan som innefattade att man först skulle ta kontrollen över Afghanistan, därefter Irak och sedan Iran men att processen lär bli långvarig, "SÅVIDA det inte sker en gigantisk katastrof, typ ett nytt Pearl Harbour." Och ser man på, "along came 911."

Den 11 september År 2001 lamslogs den amerikanska befolkningen av den traumatiska attacken på World Trade Center. Världens enda supermakt med tillika världens skickligaste underättelsetjänst fann sig vara helt tagna på sängen och trots varningar från åtskilliga andra länders underättelsetjänster om en eventuell attack och trots övningar både år och månader innan bl.a i händelse av att plan kapades och flögs in i byggnader påstod utrikesminister Condoleeza Rice att ; "Det här hade ingen kunnat förutse." Däremot hade man inom loppet av några timmar utsett den den tidigare medarbetaren och CIA utbildade Osama Bin Laden till den skyldige och lite senare även identifierat samtliga flygplanskapare, enligt vissa uppgifter bl.a med hjälp av ett pass från en av kaparna som hittats nedanför World Trade Center!?

Vad de flesta inte vet är att FEMA, Federal Emergency Management Agency, som rycker ut vid katastrofer anlände till New York kvällen före 9/11-attacken för att göra en övning på morgonen de 11 september. I Boston Globe kunde man i april 2001 läsa att NORAD, det nordamerikanska luftförsvarsystemet ville göra övningar i händelse att terrorister kapade plan och flög dem in i Pentagon, en av världens mest välbevakade byggnader. Hur många vet också att när attacken mot London skedde den 7/7 2005 så hade man terrorövningar på precis de platser där bomberna small i tunnelbanan? Peter Power, Chef för "Visor Consultants" som jobbar med just detta berättade i en intervju för BBC hur håret reste sig i nacken när detta gick upp för honom. En slump att man höll övningar på samma plats som terrorattackerna både 9/11 och 7/7? Jag tillåter mig att tvivla. Fråga: Vad skulle då syftet vara med att ha övningar samtidigt som attackerna? Svar: När larmet går och man får höra att det är övningar blir effekten av attackerna värre än de annars skulle ha blivit.

Vad vi enligt min mening beskådar är ännu ett exempel på tekniken: Problem, reaktion, lösning, d.v.s krafter som vill genomföra en speciell agenda, vilken består av sådant som folk vanligtvis inte skulle gå med på utan protester eller strid, skapar problem vilka i sin tur ger en reaktion hos den traumatiserande befolkningen varpå samma krafter som skapade händelsen erbjuder sin lösning, t.ex integritetskränkande lagar eller krig. Jag har en obehaglig känsla av att Iran snart kommer att få betala priset för ännu en sådan agenda.


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2007 22:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: