sourze.se

Jorden - allas vår moder

För allas vår trivsel och överlevnad på planeten jorden krävs att vi alla tar vårt ansvar.

Jag vill att alla som kan hjälper till att hjälpa moder jord. För att citera en text som John ihåliga hornet lakota sagt och som jag läst i boken "Jorden ska gråta" av Wilson. Jorden ska gråta, hon ska gråta tårar av blod och om du inte hjälper henne kommer hon att dö och om hon dör, dör du också.

Det är bråttom. Vi måste göra allt vi kan för att stoppa vansinnet vi håller på med. Vi överkonsumerar fasta i "marknadens" klor. Det är marknaden som styr får man höra. Marknaden är ingen annan än vi själva. Funnes det ingen efterfrågan skulle det inte finnas någon tillgång. Fast vi måste sätta press på producenterna så att dom inte producerar så mycket skit som dom lurar oss att tro att vi behöver. Rent krasst behöver vi egentligen ingenting mer än kläder, mat och husrum. Politiker borde också ta sitt ansvar och dra sitt strå till stacken bl a genom subventioner av miljövänliga alternativ. Skatten borde kunna betala dessa subventioner. Skatter borde läggas på det som gagnar alla oss människor och miljön istället för att läggas på bredband och ökad teknik. Människan är i grunden bekväm, ibland rent av lat och har därmed hittat på en massa tekniska prylar bilar, telefon, datorer m m för att få det ännu mer bekvämt vilket många gånger har fått en förödande effekt på miljön. Ta bara USA som vägrat skriva under "Kyotoavtalet" av bekvämlighetsskäl, dom har inte lust att ens en millimeter sänka sin levnadsstandard.
Ja, det är bråttom. Media har äntligen börjat uppmärksamma det bl a jag tjatat om i drygt 20 år. Det känns bra. Bättre sent än aldrig.


Om författaren

Författare:
Lena Dahlström

Om artikeln

Publicerad: 01 apr 2007 12:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: