sourze.se

De vinner årets Melodifestival

"Det återstår att se på lördag kväll. Antingen får jag stolt skryta om hur rätt jag hade eller också får jag käka upp mina strumpor!"

Egentligen har jag ingen aning vem som kommer att vinna årets Melodifestival. Jag kan bara gissa -men att gissa baklänges kan möjligen ge mig rätt! Låt mig börja med Sarah Dawn Finer. Tjejen sjunger bra, men hon har ingen som helst artistutstrålning. Hon påminner om en viss Marianne Flynner som på 90-talet var en av Sveriges bästa körsångerskor som anlitades på nästan varenda stor platta som spelades in. När hon gjorde ett eget projekt blev det en flopp. Sarahs låt är "sådär" och jag förutspår att om det blir en ballad som vinner så blir det Sonja Aldén då hennes låt är hästlängder bättre än Sarahs "I remember love". Nej Jag tippar att Sarah och Sanne Nielsen kommer att inta platserna nr 9 & 10 d.v.s. sist i tävlingen. Strax före dem på 8:e plats kommer troligen Sebastian Karlsson med sin "When the night comes falling".

Vad kommer då att hända med Anna Book och Tommy Nilsson? Jag trodde stenhård på "Booken" från början. Hon gjorde en stor comeback, och blev oerhört folkkär Det var hon även när hon inte gjorde någonting Men då gjorde Anna ett misstag som hon, av alla, borde ha sett upp för. Hon lät sig överexponeras i media, och tog därmed bort en del av charmen som svenska folket hade funnit hos henne under "Lets Dance". Jag tror att detta kommer att drabba Anna och det gör mig ledsen därför att jag gillar henne och skulle vilja se henne få en framgångsrik nöjeskarriär. Men dessvärre, jag tror att allas vår Anna hamnar strax under mitten, troligen nr 6 eller 7. Den som konkurrerar med Anna om 6:e platsen blir Tommy Nilsson vars låt är kanonbra, men de unga teve tittarna kommer hellre att ge sina röster till Måns Zelmerlöv eller The Ark. Och precis som i Sarah Dawn Finers fall, är Tommy Nilssons låt inte alls lika bra som Sonja Aldéns varför Tommy kan glömma chanserna om en seger i Globen.

Okej nu har vi gått baklänges och vi är nu uppe i nr 5. Vem blir femma? Det blir nog stjärnskottet Marie Lindberg, med sin "Trying to recall". Högre än Femma kan hon knappast förvänta sig komma, dels på grund av att juryn kommer att begripa att man inte kan skicka i väg lilla Marie till Helsingfors. Fenomenet är inhemskt. Utomlands är det ingen som bryr sig.

Så till nummer fyra. Nu börjar det bli svårt. En sak är klart , att de topp fyra enligt min prognos blir inte nödvändigt vis i denna ordning Sonja Aldén, Måns Zelmerlöw, Andreas Johnson och The Ark. Av dessa tror jag att jag får plocka bort Måns. Han blir nog fyra, men lik förbannat kan det bli Sonja Aldén som tar fjärde platsen.

Topp tre i Melodifestivalen 2007 enligt min prognos blir The Ark, Andreas Johnson och Sonja Aldén. Det har spekulerats att The Ark kommeratt vinna. Var inte så säker på det. Sonja Aldéns ballad har ett visst försprång då den har sänts i teve mer än Andreas Johnsons eller The Arks låtar.

Okej slutligen här kommer mitt tips:

1, 2 & 3 blir The Ark, Sonja Aldén och Andreas Johnson
4 blir Måns Zelmerlöw
5 blir Marie Lindberg
6 blir Tommy Nilsson
7 blir Anna Book
8 blir Sebastian Karlsson
9 blir Sanne Nielsen
10 blir Sarah Dawn Finer

Om jag har rätt om The Ark, Sonja eller Andreas som vinnare, då får ni räkna med att Sverige gör kanonbra ifrån sig i finalen i Helsingfors för alla dessa tre låtar och artister kan vi vara stolta över.

Det återstår att se på lördag kväll. Antingen får jag stolt skryta om hur rätt jag hade eller också får jag käka upp mina strumpor!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 09 mar 2007 09:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: