sourze.se

Vart tar tiden vägen?

Åldras går fort. Eller är tidsuppfattningen olika vid olika åldrar?

Plötsligt märker jag att tiden går så fort. En vecka, det är ingenting. Fredag nu igen och dags att lämna in V 75. Det var ju fredags alldeles som i går. Och en månad - hämta pensionen den 25. Vad tog den månaden vägen sen jag var här sist? Tvekade ett litet ögonblick på hur min kod började. Ja, visst - krigsåret och barbarnets födelsedag. Skönt att ha en minnesregel. Och - vintern är ju slut redan - våren är på väg. Ett år går lika fort som veckan och månaden.
Nyheterna då - ja, men det har ju redan beslutats - bra. Ska vara färdigt 2015. Bra. Vadå - då lever ju inte jag. Tiden går fort även åt andra hållet, dvs tiden som jag har kvar minskar med samma fart. Har redan passerat genomsnittsåldern. Men nog ska jag vara med om barbarnets studentexamen om fyra år? Kan jag tänka så långt framåt tro. Oj oj, bäst att tänka bara på morgondagen då jag ska gå till tandläkaren. Sen gå hem och fika.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2007 14:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: