sourze.se

Liza Marklund, gnäller vidare!

Mellan 1994 och 2006 såg det exakt likadant ut i Sverige, som det gör idag. Varför gnällde du inte offentligt under alla de år sossar, mp och vänstern satt i armkrok?

Jag säger inte att du har fel i att kvinnor har lägre löner än män. Men jag är jävligt trött på att detta gnäll kommer nu! Var höll du och dina kamrater hus under alla år, när LO kramade om Miljöpartiet, Vänstern i allmänhet och sossarna i synnerhet?

Eller varför inte gå ännu längre bak i tiden! Herrejävlar, jag är femtioett och har slitit inom, vården, hotell & restaurang och inom handeln. Alla jobb var underbetalda, slitiga och fackanslutna. Det enda jag upplevde under alla år, var att fackpamparna bytte ut sina kontorsmöbler och övrig interiör, för hundratusentals kronor. De åkte världen runt på, så kallade, studieresor och passade varje år på att höja medlemsavgifterna. Det var LO, Hotell & Restaurang och Handels. Alla dessa förbannade fackförbund har sedan årtionden erfarenhet av låglönearbeten med 90 kvinnor.

Har de arbetat för att lönerna ska upp? Icke sa nicke! Har de sett till att deras egna arvoden, tagit vägen upp genom skorstenen? Jajamensan!

Nej, du Liza, ge fan i och gnäll! Gör något vettigt av makten du har. Låt pennan glöda i kritik över de fullständigt makalösa, maktgalna,ointresserade fackliga pamparna. Är det någon som ska ha kritik över ett uruselt skött arbete, är det just de! Denna klubb med pampar av stor inbördes beundran, borde egentligen inte ha en enda medlemskrona att sätta sprätt på!

Fackpamparna borde avskedas och sättas i kö på arbetsförmedlingen, med enbart 6 000 kronor netto i månaden, att leva av! Det du, det hade varit något att skriva om. Tänk dig att journalister skulle följa dessa fackpampar under två månader. Expressen hade slagit lösnummerrekord varje dag!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2007 11:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: