sourze.se

Povel Ramel på taket

En rundlagd, tämligen obegåvad adelsman sätter inga större spår i historien. Med undantag för den som råkade befinna sig i Lützen 1632.

Vem är Povel Ramel? Vad har den lille mannen uträttat över huvud taget? Han har en förmåga att skjuta ur sig konsonanter vid de mest olämpliga tillfällen men det gör ingen sommar i min värld.

Min fulla övertygelse är att folk tycker att det är lite skojigt med en friherre som ser ut som en 250 år gammal Karlsson på taket. Sedan har han lyckats sälja in att han är så där lite lagom finurlig och bara strålande intellektuell. Han har ofta kritiserats för att han inte använt sina tungvrickande texter för politisk satir men svaret på den frågan är nog ganska enkel - han är korkad. Han fixar en revy här och där precis som varje liten svensk håla har en välbesökt nyårsdito.

Karamellodiktstipendiet är kanske Sveriges mest komiska pris - och då inte alls som den lille konsonantgreven tänkt sig. Den lille fete gubben står med en strut karameller och en generad pristagare står bredvid med en konsumkasse på huvudet. Listan på pristagare är en enda lång sorglig läsning; Peter Dalle, Magnus Uggla, Fredrik Lindström och The Real Group.

Krkrmp pnkndnd gmkkkkrttrtrtkk på dig själv gubbe!


Om författaren

Författare:
Olav G Enberg

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2007 19:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: