sourze.se

Melodifestivalen 2007 - Må bästa låt vinna

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för ingress till den här artikeln. Kanske "Nakenchockdags igen!" … eller "Dags igen för skiten!" eller "Gud bevare oss - nu är det dags igen för Melodifestivalen!". Den sistnämnda tror jag är bäst.

Nej men skämt åsido, så är det faktiskt dags igen och det vore dumt av mig att håna evenemanget som får drygt tre miljoner svenskar att sätta sig med chips och öl framför teven och titta på artister, av vilka en del man inte kommer att minnas namnen på dagen efter och som sjunger låtar som man kommer att ha glömt när TVn slocknar. Det är märkligt , men de flesta svenskar brukar bara komma ihåg tre eller max fyra av de 32 låtarna som tävlar i Melodifestivalen. Tänk själv - kommer ni ihåg några låtar från fjolårets tävling, förutom förstås "Evighet", "Sing for me" och "Temple of Love". Hade ni kunnat säga titeln till BWOs låt "Temple of Love" om jag inte skrev det? Det finns kanske ett undantag till från fjolårets tävling, nämligen Linda Bentzing vars "Jag ljuger så bra" blev en slags halvhit.

Med anledning av min yrkesutövning brukar jag ha koll på Melodifestivalen och dess låtar långt före tävlingen äger rum, men i år på grund av den ena omständighet efter den andra befinner jag mig för första gången på många år i en annorlunda situation. Jag är nämligen lika okunnig i tävlingens innehåll än alla andra svenskar. Till skillnad från alla tidigare år sedan 1983 har jag inte hört en enda låt i förväg. Därför kan jag tyvärr inte ge några tips - ännu.

Men f.o.m. nu på lördag den 3 februari kommer jag under de kommande veckorna recensera deltävlingarna. Mina artiklar kommer att publiceras här på Sourze varje lördag kväll ungefär en timme efter varje deltävling.

I år kommer läsarna att kunna kommentera mina recensioner genom att skriva egna reaktioner till melodifestivalen. Välkomna!

Må den bästa låt vinna!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 30 jan 2007 17:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: