sourze.se

Hemlösa nekas vård!

Det finns en dold agenda för dödshjälp. Hur många människor i Sverige vet att man villkorar livsuppehållande medicinering?

Det finns idag HiV smittade och Hepatit-C levercancer, smittade patienter i detta nu som nekas behandling pga "icke ordnade förhållanden". Dessa kan vara avsaknaden av bostad, eller andra s a s strukturerade levnadsvillkor. Då kan man ju ta för givet att om sjukvården ställer dessa krav för att ge livsuppehållande vård, skulle samma instans kräva samordnade insatser av t ex sociala myndigheter, vad gäller att skaffa fram bostad/strukturerade livsvillkor. Allt efter formeln för att ge detta och för att uppnå bästa tänkbara reultat behövs dessa i sammanhanget enkla ordnade förhållanden.

Detta borde vara en självklarhet i ett land som Sverige som säger sig måna om mänskliga rättigheter, likavärde etc. Så länge som det inte är en självklarhet att få vård enligt patientförsäkringen så tycker jag att regeringen med en kristen socialminister i spetsen, borde ta och omvärdera principen lika för alla inte bara för några. Det finns en förening i Stockholm, som bedriver påtryckningar för de hemlösa med Rolf Nilsson som ordförande. Här har du ytterligare ett argument för bostad åt alla.


Om författaren

Författare:
Stefan Hulström

Om artikeln

Publicerad: 30 jan 2007 14:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: