sourze.se

Sverker och Marco osams i Böglobbyn

"Jag vet inte, men jag tycker det är rätt fånigt av Marco Lehtojoki att anmäla Sverker Åström för att ha uttalat sig plumt i programmet Böglobbyn. Men å andra sidan blir jag inte förvånad, man måste passa sig för vad man säger eller skriver."

"Sverker Åström exemplifierade i sin kommentar i radion om hur Böglobbyn förstärker fördomar mot homosexuella, genom att ta upp inslaget med Marco. Åström talade om Marco som "förklädd till kvinna och uppträder så där fåning. Denna man, kvinna vad det nu är för något." utdrag från Qx.se

Jag vet inte, men jag tycker det är rätt fånigt av Marco Lehtojoki att anmäla Sverker Åström för att ha uttalat sig plumt i programmet Böglobbyn. Men å andra sidan blir jag inte förvånad, man måste passa sig för vad man säger eller skriver. Jag blev avaktiverad från Qruiser Qx.se då jag hade skrivit "ser det inte lite konstigt ut när en transa kommer med klänning och skägg" Jag var utsedd till transofob helt plötsligt. Påtal om att uttala sig plumt?

Jag känner varken Sverker Åström eller Marco Lehtojoki, båda dessa förebilder har sina egna upplevelser och bakgrunder tack o lov. Böglobbyn är ett bra program som tillför många olika reaktioner och det är väl det som är förutsättningen med det hela. Att Sverker tycker Marco ser ut som en kvinna är väl bara bara dagens sanning? Att göra en polisanmälan är bara en brist på uppmärksamhet. Hur många har inte sagt att "Marco" ser ut som en tjej. Jag tror säkert också att det är många som har varit osäkra på vad Marco är. Precis som vilken annan som helst som inte håller sig till "normen" vad normen nu är Kille eller tjej inget konstigare än så. Frågan är hur man ska tolka detta? Positivt eller negativt? Jag har ju själv har funderat - så stäm mig då.

Jag tar det som positivt, hur många har inte varit osäkra på mitt utseende om man ska gå tillbaka i tiden. Viskningar på bussen och i skolan osv. Inte sjutton kan man jämra sig för det, eller som Marco, polisanmäla. Det kan tas upp till debatt ändå utan polisanmälan. Yttrandefriheten i detta land verkar gå mot sitt slut mellan varven. Jag tror om detta uttalande som Sverker gjorde i programmet Böglobbyn befunnit sig i en annan debatt eller serie så hade det inte skett lika stor uppståndelse, men nu var det i självaste Böglobbyn ett samhällsprogram om män! Bara föreskriften säger väl allt, provokationer redan från början!

Även om jag kan förstå hur svårt en del har med att komma ut/ veta vilken man är /hur man är/ och ska se ut /bete sig hemma, så tycker jag det är lite dramatiskt att göra en polisanmälan. Men jag hoppas ändå att detta blir till Marcos fördel oavsett vad jag tycker. Kanske Marco får en bättre balans i tillvaron med sig själv och en bekräftelse på vad som är rätt och fel vem som nu bestämmer det?.


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2007 09:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: