sourze.se

Min ledstjärna inför 2007

Det finns bara två känslor: kärlek och rädsla.

Den andra januari-07. Har gått trekilometersrundan i solskenet och planterat lökar i rabatten. Normalt eller inte, jag tar tacksamt emot det som kommer och inte heller tjänar det något till att motarbeta flödet, det som är. Vill jag må bra, och det vill jag ju, då accepterar jag eller väljer att se på saker så mycket som möjligt i nuet. Endast om jag mår bra, kan jag göra bra saker, så varför streta emot?

Kanske kommer det nya året med stora positiva förändringar i världen? För det är väl det vi vill? Vad kan då jag göra?Nu? Kanske kan jag tända glädjen inom någon, som inte vågade svara på en vänlig hälsning i spåret i dag, om jag fortsätter att hälsa utan förutfattad mening. Rädsla är en förlamande känsla och jag tror att vi människor behöver sända kärlek och glädje för att tända ljuset i någons blick. En vis man, E.Tolle, säger att det egentligen endast finns två känslor; kärlek och rädsla. Har prövat att tänka utifrån detta när något händer som jag inte tycker om, och för mig verkar det stämma. Det mesta går att bryta ner till rädsla om det inte är något kärleksfullt.

Läser en bra bok just nu som har så många bottnar att den går att läsa många gånger och ändå är ny varje gång. Den heter "Morgondagens Gud" och får mig att vilja bli "en bättre människa" utan alla andra motiveringar än att den visar möjligheter som vi alla har inom oss. Glöm den "gamla" religionens straffande Gud. Gör så eller så annars... Glöm att endast en väg leder till Gud vilken det är beror på var du råkar vara född.

På ett ställe i boken säger författaren ungefär så här: "...men tänk om det känns bra för mig att tänka på Gud som en dömande och krävande Gud. Att annars så kan jag inte göra det som behövs för att komma till honom..."

Svaret blir: "Fortsätt då att tänka så! Se om det ger resultat i världen, se om det ger dig det du vill ha i ditt liv. Förändra då inget!
- Men världen är ju en enda röra!
- Då bör du förändra något!"

Detta blir min ledstjärna inför 2007. Om jag vill att något skall förändras, då måste jag förändra mitt sätt att se på saken. Förändra mitt sätt att reagera och kanske då också göra något åt det som inte fungerar.


Om författaren

Författare:
Monica Pernroth

Om artikeln

Publicerad: 03 jan 2007 22:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: