sourze.se

Varför kramas vi inte så ofta?

Ibland tänker jag på sången där "än slank han hit, än slank han dit och sen slank han ner i diket", fast då är det inte när vi dricker för mycket av vissa drycker.

Det handlar om att vi verkar leva i en tid, där vi inte inte har tid för varandra utan är allt mer koncentrerade på oss själva. Det handlar om att göra karriär hit, ta hand om barnen dit och att nå våra mål, utan att bry oss om hur vi når dit och om vi gör det på någon annans bekostnad.

Vi lever också i en allt mer globaliserat och informationsökat samhälle, där det viktigaste är att få så mycket saker gjorda på så kort tid som möjligt. Ungefär som när arbetsgivare vill anställa en 25-årig person med tio års arbetslivserfarenhet och åtta års akademisk utbildning - hur ska vi kunna hinna med allt?

Inget ont i sig om att världen förändras, själv är jag för att vi kan knyta kontakter med allt fler och det i praktiken hela världen och att genom information kan vi tillsammans informera om saker och ting och ha kampanjer för olika aktivititeter.

Min fråga är egentligen, och inte minst nu i juletider, om vi inte har glömt bort någonting - att visa värme och omtanke till varandra? Att kunna ge en sporadisk kram till någon eller några nära och kära? Tänk dig när du sitter på tunnelbanan på väg till jobbet eller när du sitter på universitetet och helt plötsligt få en kram av någon - skulle det inte värma ditt hjärta för en stund?

Nä, vi behöver kramas oftare och med fler. Glöm inte bort att Jultomten träffar många barn inom kort. Vi behöver sprida glädje till nära och kära - Krama Mig.nu!


Om författaren

Författare:
Marcus Arvesjö

Om artikeln

Publicerad: 25 dec 2006 10:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: