sourze.se

Slagsmål - på en idrottsarena

Kriminella element har slagit till igen - på en allsvensk bandymatch. Inte konstigt eftersom vi lever i sköt dig själv, skit i andra-samhälle

Kriminella figurer har slagit till igen - på en idrottsarena. Tyvärr är det vi som självmant tagit på oss rollen som värmländska ambassadörer ute i landet som plötsligt får höra "är det du som varit på bandy i Västerås, Klas? He, he, he!"
Jättekul, hörrudu, nej, jag var inte på bandy i går.

Förmodar att de här elementen som dyker upp på en i det här fallet bandyoval inte kan se skillnad på bandy och spjut, utan bara tar tillfället i akt att åka och roa sig lite genom att helt sonika slå andra människor på käften. Det vore förstås lätt att hävda att de är dumma i huvudet och att de borde hängas ut vid namn i alla tidningar. Men det hjälper dem knappast. De behöver hjälp, hjälp att komma på rätt spår igen, ju länge tid det går, desto svårare blir det att få dem dit igen.

Och här hjälper fan i mig inte alliansens skattesänkningar och mantrafyllda "vi måste få mer över i våra plånböcker", ty den politiken hjälper bara dem som befinner sig längre upp i samhällets egofixerade hierarki. De har glädje av skattesänkningar och vidare sedelöppningar på plånboken, men vår vän bandysupportern har det sannerligen inte. Han behöver hjälp, hjälp från människor i ett samhälle där det inte är häftigt att äga den senaste mobiltelefonen, den senaste BMW:n eller ha en Medelhavskryssning inbokad, utan där det är häftigt att hjälpa en människa i själslig nöd eller att bistå en människa som är helt uttorkad på empati och känsla.

Finns de människorna?


Om författaren

Författare:
Klas Örnklint

Om artikeln

Publicerad: 18 dec 2006 13:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: