sourze.se

Så här gick Poker-SM för mig

Bestämde mej ca 1 timme innan det började. Hade funderat på det tidigare i veckan, men pga jobb så visste jag inte riktigt om jag kunde. 20 minuter innan det startade var jag anmäld. Så här gick det…

Det hela startade med att 3922 svenskar satte sig vid över 390 digitala pokerbord. Varje deltagare betalade 320 eller kvalade in och fick 10 000 marker att börja med. Blindsen startade på 25/50 och skulle öka var 20:e minut.

Eftersom jag är en cashgamespelare i botten så är detta läget, med 200st Big Blinds att röra mig med, passande för mig. När sen blindsen ökar på minskar på så sätt stacken, och efter första blindshöjningen har man bara 100st Big blinds att röra sig med. Det är viktigt då att spela en del händer i början, medans det är billigt.

OBS. Efter detta kommer mycket pokerhänder. Om du inte är pokerintresserad bör du inte läsa vidare

Första spelbara handen jag får är 67 i samma färg från sen position. Vet inte vad som exakt korrekt att göra här, men eftersom jag tänker att "nu är det cashgamespel som gäller" nästan, så tänkte jag limpa - Jag höjde lite istället för att få blindsen utan att behöva spela. Bara spelaren i Big Blind synar. Flop: 8 9 K. Han checkar och jag bettar halvpott utan att tänka. Han synar ganska så direkt. Turn: 3. Han checkar igen och jag väljer här att checka in stegen. En 5:a eller Tia ger mig den. River: 6. par till mig Han checkar och jag väljer att betta något ifall han har ett dåligt par som inte förbättrade sig. Halvpottbett från mej. Han synar och visar upp 87o och hans par i åttor står. Klantigt spelat av mig kanske, men jag förlorade inte så mycket.

Sen plockar jag upp AA - En kille från UTG1 höjer till 200 2xBB - Jag sitter två steg efter honom och höjer upp det till 600 - Alla foldar runt och han höjer till ca 2800 - Jag känner att jag vill inte låta KK, eller sämre, dra för detta pris så efter lite betänketid så väljer jag att gå all-in med mina 9500, han synar direkt och visar upp AA han med. Floppen kommer med två ruter och jag har ruter esset, så jag kan inte åka ut i denna handen. Inga fler ruter kommer och vi splittar potten - tur ändå - hög puls där.

Långt senare i turneringen plockar jag upp AA igen, i mellanposition. En kille med halvmycket marker höjer upp det till 2xBB - jag höjer upp till 6xBB och bara han synar. Flop: QQ4. Han checkar och jag bettar dryga halvpott - Han sätter mig då direkt all-in. Jag gissar att han inte bör spela QQ på det sättet, inte heller vilken annan Q som helst. KK är ett relativt troligt alternativ, även alla andra par eftersom han tror han kan skrämma bort mej med två damer på bordet. Så jag beslutar mig ganska snabbt för att syna. Han visar upp 44 för en floppad kåk. I princip den enda handen han kunde ha. Han spelade tydligen rätt för han fick mig att syna. Men så kommer flytet: A på turn ger mig högre kåk. 2 chans för mig att bli utdragen på rivern, dvs. om sista 4an kommer. Min hand stod och jag dubblades upp.

Sen i ett ännu senare skede: Jag är i wanna-be-uppdubblads-läget och med ca 10xbb hamnar jag i BB och får QQ - En bigstack i tidig position dubblar blindsen. Detta tyder ofta på en stark hand, men eftersom jag behöver alla marker jag kan få väljer jag, efter att en lirare i sen position synat, att gå all-in. BigStack går även han all-in för att ta bort den andra motståndaren, som efter lite betänketid foldar. Bigstack visar AA och jag är i ett knivigt läge. Många kort kommer och turneringen verkar vara över. MEN! så på rivern så dyker en av mina två outs upp och jag dubblar min stack.

Efter att bubblan hade spruckit och jag var garanterad dryga 1000 var det egentligen bara ett överlevnadsspel från min sida. Fick inte så många händer, och efter varje 50-tal som försvann så klev man upp i prispengar. Så då var det tajt till tusen. Trots dåliga händer och en del all-in moves hände det inte särskillt mycket. När bra händer kom, så foldade alla andra och jag kunde överleva på att stjäla dessa blinds...
Vid all-in läget hade jag dryga 3xbigblinds i handen och när det återstod 4 händer innan det var min tur att betala blinds, valde jag att gå all-in med en så dålig hand som Q6o - Fick svar från AKo och åkte ut. Ingen fick träff. Ångrar inte särskillt det beslutet, men jag kanske hade kunnat vänta något. Hellre sitter jag med Qx och har ca 35 chans mot AK, än att sitta med Ax och Kx och vara dominerad i handen och ha mindre chans att vinna på ett par.

Så var kvällens Poker-SM slut för min del. Efter 6,5 timmar åkte jag ut på 231:a plats av 3922st startande. 320 investerade blev ca 1700, så cirka 10 000kr pluss.

Tack för att du ville höra min historia om mitt första Poker-SM


Om författaren

Författare:
Tommy Tisén

Om artikeln

Publicerad: 15 dec 2006 06:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: