sourze.se

TV-serien Ondska kränker oss med funktionshinder

Orka se på när en serie kränker ens medmänniskor. Det går inte. Man måste reagera. Våga reagera!

Vad ska man säga? Ska man låta de kränka oss och våra medmänniskor? Personligen kände jag en mix av känslor när jag såg serien Ondska på TV3. Den visade på att fördomarna växt sig starkare. Inte heller kunde de hålla sig till bevisade fakta utan gled lätt förbi och fann "nya" fakta. De ville få det till att vi är farligare än andra bara för att vi har funktionshinder.

Det bränner hårt på insidan. känns som om man blivit bränd på en spis en bra stund fast ändå mera känslomässigt. Det de körde med fick folk att tro på det de redan trodde. Man får inte kränka någon annan människa för att få tittarsiffror! Man får bara inte det, men ändå vad det precis det som Strix lyckades med. Serien har fått mycket reaktioner runt om i landet, men främst bland oss de trodde sig veta allt om. Vi är många fler som aldrig skulle skada en fluga än det finns som vill mörda. Vi lär oss leva med vårt funktionshinder - vare sig det är bara ett eller en mix av olika. Men aldrig att vi kommer låta kränkningen vara. Vi är minst lika mycket värda.

Det är dags att våga reagera, inte gömma oss. Vi har lika stor rätt att vara bland er som alla andra. Fakta fick inte stor plats i serien. Vi är färgstarkare men inte farligare än en vanlig samhällsmedborgare. Glöm aldrig det. VÅGA REAGERA!

Jag är personligen en så kallad "mix" och detta skulle gjort mig mycket farligare än en "normal". Jag gör inte ens en fluga illa och detta är något som många fler heller aldrig skulle göra. Så tro inte en massa, utan lev bland oss istället så lovar jag att ni inte får vatten på er kvarn - förutsatt att ni är öppna för att möta oss utan fördomarna i fickan.


Om författaren

Författare:
Jessie Björkman

Om artikeln

Publicerad: 09 dec 2006 15:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: